Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Novým ředitelem jihlavské zoo bude zoolog Jan Vašák. V červenci vystřídá Elišku Kubíkovou

Novým ředitelem jihlavské zoologické zahrady bude její zoolog Jan Vašák. Od letošního července vystřídá Elišku Kubíkovou, která odchází do penze. O výsledku výběrového řízení po dnešním jednání městské rady informoval novináře primátor Rudolf Chloupek (ČSSD). Zoo je nejvyhledávanějším turistickým cílem Vysočiny. Její návštěvnost loni podruhé převýšila hranici 300 tisíc lidí, bylo jich 316 650.

O místo ředitele zahrady se podle primátora ucházelo pět lidí, ze zoo byli dva. Radní dnes po krátké debatě potvrdili výsledný návrh, který dostali od výběrové komise. „Pan Vašák celkem dost jednoznačně u té komise vyhrál, takže rada se rozhodla toto rozhodnutí respektovat,“ uvedl Chloupek.  Doplnil, že dosavadní ředitelka požádala o odchod do důchodu k 30. červnu.

Čtyřiačtyřicetiletý Vašák pracuje v jihlavské zahradě jako vedoucí zoologického oddělení. Zaměstnancem zoo je od roku 1994. Kubíková vede zahradu v Jihlavě od poloviny roku 2005.

„Myslím si, že by se zoologická zahrada neměla hrnout do převratných změn a měla by si držet svoji linii,“ řekl Vašák. Předpokládá větší specializaci na plazy, primáty a kočkovité šelmy, takové zaměření podle něj k této zoo dlouhodobě patří.

Chov exotických zvířat v údolí řeky Jihlávky má historii dlouhou šest desetiletí. Chovatelé se teď starají přibližně o 250 druhů. Zahrada funguje jako příspěvková organizace města, jehož roční příspěvek na chod je podle primátora 16 milionů korun. V zoo pracuje přibližně 50 lidí.

Autoři | Foto Facebook: Zoologická zahrada Jihlava

Štítky Zoo Jihlava, ředitel, Jan Vašák, Eliška Kubíková, Rudolf Chloupek, primátor, ČSSD, zahrada, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým ředitelem jihlavské zoo bude zoolog Jan Vašák. V červenci vystřídá Elišku Kubíkovou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.