Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vodáci v sobotu závodem zahájí sezonu na Jihlavě. Start je v Kostelci, cíl ve Dvorcích

Jihlavský vodácký klub v sobotu 24. března zahájí sezonu na řece Jihlavě, kterou otevřou tradičním závodem Jarní splutí Jihlavy o pohár hejtmana Vysočiny. Závod, který se letos pojede po osmadvacáté, je určený i rodinám s dětmi a obvykle se ho účastní přibližně 50 lidí, dnes řekla hospodářka klubu Elena Klimešová.

Závod se každoročně koná poslední březnovou sobotu na horním toku Jihlavy.  Start je v Kostelci u Jihlavy a cíl v Dvorcích. „V cíli je vyhlášení a občerstvení, potom už je volné splutí, každý si jede sám libovolným tempem až k loděnici do Jihlavy,“ řekla Klimešová.

Sraz účastníků je u jihlavské loděnice, kde si mohou zájemci vypůjčit plavidlo. Autobus je pak v 9:30 doveze do Kostelce, kde budou v 10:00 v půlminutových intervalech vyrážet na vodu.

Horní Jihlava je splavná pouze v jarních měsících nebo po velkých deštích.  Aktuální hladina je podle hydrometeorologů asi 40 centimetrů. Za ideálních podmínek je řeka sjízdná z Dolní Cerekve, podle vodáků je ale vhodnější začínat u Nového Světa na 163. říčním kilometru. „Dál z Jihlavy se dá po řece jet až do Třebíče, ale už je to klidná voda se spoustou jezů,“ uvedla Klimešová.

Autoři | Foto Vodácký klub Jihlava

Štítky vodáci, sezona, zahájení, řeka Jihlava, Jihlava, Kostelec, Kraj Vysočina, Dvorec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodáci v sobotu závodem zahájí sezonu na Jihlavě. Start je v Kostelci, cíl ve Dvorcích | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.