Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jaro klepe na dveře. Bude se postupně oteplovat, mrazy už se nevrátí ani v noci

V příštích čtyřech týdnech se bude postupně oteplovat, denní teploty se budou dostávat nad deset stupňů Celsia. Mrazy už se nevrátí ani v noci. Srážek meteorologové očekávají nejvíce v příštím týdnu, nejsušší bude podle nich hned ten následující týden. Vyplývá to ze čtyřtýdenního výhledu počasí, který na svém webu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Příští týden by měl být teplotně průměrný až lehce nadprůměrný. "Minimální noční teploty vzduchu se budou pohybovat na začátku týdne kolem pěti stupňů Celsia, v ostatních dnech většinou kolem dvou stupňů. Maximální denní teploty budou nejčastěji v intervalu sedm až 12 stupňů Celsia," uvedli meteorologové.

Druhý a třetí týden období bude podle meteorologů pravděpodobně průměrný. Poslední týden vychází jako nejteplejší s průměrnou týdenní maximální teplotou kolem 12 stupňů Celsia.

"Nejvíce srážek by mělo spadnout hned v prvním týdnu s průměrným týdenním úhrnem v rámci ČR kolem 12 milimetrů," píše se ve výhledu počasí. Pravděpodobně nejméně srážek podle něj spadne v týdnu od 19. do 25. března, bude to kolem pěti litrů na metr čtvereční.

Autoři

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, jaro, ČHMI, stupeň Celsia, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaro klepe na dveře. Bude se postupně oteplovat, mrazy už se nevrátí ani v noci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.