Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Jihlavě se lidé mohou bezplatně nechat otestovat na HIV, syfilis nebo žloutenku

Ve nadcházejícím týdnu se mohou zájemci v K-centru Oblastní charity Jihlava nechat zcela anonymně otestovat na HIV, syfilis i žloutenky typu B a C. Screeningové testování bude bezplatné a konat se bude v Centru U Větrníku.

„Tímto krokem reagujeme například na nárůst počtu HIV pozitivních v Česku. Podle dostupných statistik jen mezi lednem a říjnem roku 2017 bylo nově diagnostikováno 218 nemocných,“ vysvětlila Daniela Haubertová, vedoucí adiktologických služeb v Jihlavě.

Testování bude bezplatné a proběhne v Centru U Větrníku na adrese U Větrníku 17, jehož otevírací doba je denně od 9 do 17 hodin. Případní zájemci o screeningové testování se v tento čas mohou do Centra U Větrníku dostavit nejenom na samotné testování, ale také na osobní konzultaci.

Adiktologické služby Oblastní charity Jihlava ale nezůstávají pouze u týdne testování. „Minulý měsíc jsme uspořádali besedu pro veřejnost o HIV se zástupci České společnosti AIDS pomoc, z.s. Z této besedy vyvstala možnost budoucí spolupráce, na kterou se s kolegy velmi těšíme,“ komentuje Daniela Haubertová.

Foto pixabay.com | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky test, HIV, syfilis, žloutenka, U Větrníku, Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se lidé mohou bezplatně nechat otestovat na HIV, syfilis nebo žloutenku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.