Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dnešní fotbalový zápas se Slavií byl vyhodnocen jako rizikový. Budou mu přihlížet policisté

Dnes od půl páté odpoledne nastoupí jihlavští fotbalisté na domácím hřišti do zápasu s pražskou Slavií. Policisté utkání vidí jako rizikové, proto zvýší bezpečnostní opatření. Jejich úkolem bude zajistit, aby nedocházelo k vzájemným střetům mezi fanoušky obou týmů.

Dnešní fotbalový zápas v Jihlavě byl na základě předchozích zkušeností s fanoušky pražského mužstva vyhodnocen jako rizikový, neboť by na utkání do Jihlavy mohli přicestovat také někteří radikální fanoušci, kteří se mohou během utkání dopouštět výtržností.  

 „Protože v souvislosti se sobotním fotbalovým utkáním může hrozit riziko narušení veřejného pořádku, nasadíme do bezpečnostního opatření adekvátní počet policistů, “ uvedl velitel  Karel Sehnal, náměstek ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Prioritou policistů z Vysočiny bude dohlížet před začátkem utkání na bezproblémový příjezd a poté příchod fanoušků pražského týmu do sektoru hostí.

„Musíme zajistit, aby nedošlo k žádným vzájemným střetům mezi fanoušky obou mužstev. V lokalitě kolem fotbalového stadionu bude naším prvořadým úkolem zabezpečit bezpečnost, veřejný pořádek a ochránit zdraví a majetek občanů. Úkolem policistů pořádkové jednotky a pořádkových hlídek bude před začátkem utkáním, v jeho průběhu a po jeho skončení plnit úkoly spočívající v ochraně bezpečnosti osob a majetku, zajištění klidu a veřejného pořádku,“ říká Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Na místě budou i dopravní policisté 

Po skončení utkání policisté dohlédnou, aby fanoušci nenarušovali veřejný pořádek a plynule přešli ke svým zaparkovaným autům a mohli bezpečně odjet.

O pořádek se dnes v Jihlavě budou starat také dopravní policisté. „Ti budou mít především na starosti dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu v nejbližším okolí stadionu. V případě potřeby budou hlídky regulovat dopravu v místě, kde by došlo k nějakým dopravním komplikacím. V případě, že to bude vzniklá dopravní situace vyžadovat, budou policisté na křižovatkách v okolí stadionu regulovat provoz. Naší pozornosti neujdou ani parkoviště a místa určená k parkování vozidel,“ pokračuje Čírtková.

Do policejního opatření budou nasazeni také členové antikonfliktního týmu, kteří mají za úkol zprostředkovat kontakt a zajistit komunikaci mezi policií a fanoušky. Na místě budou také jihlavští městští strážníci.

Foto www.psj.cz

Štítky zápas, FC Vysočina, Slavia Praha, fotbal, policie, SK Slavia Praha, fotbalový zápas, FC Vysočina Jihlava, veřejný pořádek, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní fotbalový zápas se Slavií byl vyhodnocen jako rizikový. Budou mu přihlížet policisté | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.