Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Stravovací pavilon jihlavské nemocnice čeká rekonstrukce. Práce poběží za provozu

Stravovací pavilon jihlavské nemocnice, ve kterém se denně připraví 900 porcí, čeká rekonstrukce přibližně za 125 milionů korun, řekl dnes novinářům hejtman Vysočiny Jiří Běhounek. V Jihlavě podle něj není zařízení, ve kterém by bylo možné jídlo v takové objemu připravit, proto bude nemocnice jídelnu rekonstruovat za provozu. Práce začnou pravděpodobně na jaře příštího roku a budou rozděleny do osmi etap.

„Je to zastaralý provoz, já jsem se ptal, proč to nezbouráme, ale řekli mi, že to nejde, protože bychom neměli možnost nemocnici zásobit stravováním.  Takže musíme postupně,“ řekl hejtman k plánovaným úpravám, které se budou týkat budovy i technologií uvnitř.

Kapacita provozu by měla po úpravě dostačovat jak nemocnici, tak i domovu seniorů, který chce kraj v areálu nemocnice postavit. Úpravu pavilonu bude hradit kraj z vlastního rozpočtu, konec prací je naplánovaný na přelom roku 2019 a 2020.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stravování, Nemocnice Jihlava, jídlo, rekonstrukce, pavilon, Lékárenský komplex Jihlava, nemocnice, Jiří Běhounek, Kraj Vysočina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stravovací pavilon jihlavské nemocnice čeká rekonstrukce. Práce poběží za provozu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.