Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výroční turistická známka zobrazuje jihlavskou základní školu T. G. Masaryka

V tomto roce si připomínáme 100. výročí vzniku Československa a u této příležitosti vydaly Turistické známky s.r.o. speciální edici Výročních Turistických známek. Do celorepublikové akce se zapojila i Jihlava, výročí připomíná zobrazením základní školy pojmenované po prvním československém prezidentovi.

„Výroční známky jsou k dostání v Turistickém informačním centru v jihlavské radnici a Bráně Matky Boží za cenu 35 korun. Jednotlivé známky jsou číslované s označeným kuponem "ČSR" a budou památkou na toto významné výročí,“ uvedla vedoucí oddělení vnějších vztahů Jana Petrůjová.

Základní škola T. G. Masaryka

Slavnostně byla otevřena v roce 1931 jako Jubilejní národní škola Dr. T. G. Masaryka. K otevření byl škole od ministerstva školství a národní osvěty věnován bronzový odlitek polopostavy T. G. Masaryka od sochaře Jana Štursy, jejíž originál byl umístěn v Parlamentě.

Foto Jakub Koumar | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky známka, výročí, prezident, T. G. Masaryk, turistická známka, Tomáš Garrigue Masaryk, základní škola, vznik Československa, Jihlava, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Jan Štursa, Parlament České republiky, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výroční turistická známka zobrazuje jihlavskou základní školu T. G. Masaryka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.