Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zeď v Bezručově ulici oživí dílo Jakuba Menšíka. Ukáže Jihlavu jako město, co spojuje

Celkem čtyři návrhy, jak umělecky využít volnou zeď v jihlavské Bezručově ulici, dorazily na jihlavskou radnici. Výzva byla vypsána vloni v listopadu. Komise jako vítězný návrh zvolila dílo Jakuba Menšíka. Osmatřicetiletý umělec navrhuje Jihlavu zobrazit jako místo, které spojuje východ se západem, Čechy s Moravou i Prahu s Brnem.

„Dílo jako celek symbolizuje harmonii a rovnováhu ve všech oblastech života, kterou Jihlava poskytuje,“ uvedl osmatřicetiletý Jakub Menšík, který má s malbou na zdi již dvacetileté zkušenosti. Jeho práci lze vidět na soukromých domech po Jihlavě i na volně dostupných plochách pro graffiti.

S nápadem využít nově opravenou plochu pro velké grafické dílo přišli zástupci firmy Stavotop Jihlava, s.r.o., která vlastní nemovitosti v přímém sousedství s parkovištěm. Nabídku radnice přivítala. „Město uhradí náklady spojené s pořízením zejména podkladových vrstev, barev a materiálu do výše třiceti tisíc korun,“ dodal primátor Rudolf Chloupek.

A kdy bude zeď hotová? Záleží na počasí. „Plocha v rozloze 130 metrů čtverečních se barvami rozzáří podle klimatických podmínek během nadcházejících jarních měsíců,“ uvádí Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky graffiti, návrh, vítěz, Bezručova, umění, Jihlava, Jakub Menšík, radnice, Česko, Praha, Brno, Morava, Rudolf Chloupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeď v Bezručově ulici oživí dílo Jakuba Menšíka. Ukáže Jihlavu jako město, co spojuje | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.