Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V jihlavském City Parku padl nový český rekord. Nad hlavami lidí se vysypaly tři tisíce míčků

Neděle 28. ledna patřila v nákupním centru City Park Jihlava akci Vysočina v pohybu, jejímž cílem byla propagace volnočasových aktivit v celém regionu. „Cílem akce bylo přitáhnout děti ke sportům a dalším aktivitám, aby svůj volný čas využili smysluplně a neseděly jen u počítače,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Kraje Vysočina Pavel Franěk. Během odpoledne padl i nový český rekord - největší déšť ping-pongových míčků.

V rámci tříhodinového programu viděli návštěvníci City Parku zumbu v podání tanečního studia Essi Jihlava, exhibici kickboxu, parkourové vystoupení skupiny Strenght of motion nebo breakdance vystoupení skupiny „NŘBS“. Nechyběly ani ukázky moderní gymnastiky, indiánských tanců a freestylová fotbalová show Petra Zacha.

Přímo na pasáži vznikla improvizovaná aréna na stolní tenis, ve které se představili hráči klubu HB Ostrov Havlíčkův Brod, jedni z nejlepších současných českých hráčů Tomáš Tregler a Pavel Širuček, mistři Evropy David Štěpánek a František Kanta a v exhibici legendy českého stolního tenisu Milan Orlowski a Jindřich Panský.

Uprostřed programu se ze sítě zavěšené vysoko nad hlavami návštěvníků vysypalo 3 000 očíslovaných ping-pongových míčků. Poté, co se snesly mezi chytající diváky, posloužily jako los k získání cen v podobě volných vstupenek do turistických cílů zřizovaných Krajem Vysočina a na sportovní akce významných sportovních klubů z Vysočiny. „Potvrzuji, že do České knihy rekordů se zapíše nový rekord. Byl to největší počet míčků ve vzduchu spuštěných v jednu chvíli,“ uvedl přímo na místě zástupce pelhřimovské Agentury Dobrý den Miroslav Marek.

Pořadatelem akce byl Kraj Vysočina ve spolupráci s nákupním centrem City Park Jihlava, DDM Jihlava, Střediskem volného čau Active a Radou dětí a mládeže Kraje Vysočina.

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky City Park, Vysočina v pohybu, aktivity, volný čas, český rekord, rekord, Kraj Vysočina, Jihlava, Pavel Franěk, Muzeum rekordů a kuriozit, Tomáš Tregler, Pavel Širuček, David Štěpánek, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském City Parku padl nový český rekord. Nad hlavami lidí se vysypaly tři tisíce míčků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.