Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Téměř padesát procent pokladniček z letošní Tříkrálové sbírky je sečteno

Letošní Tříkrálová sbírka skončila a do Oblastní charity v Jihlavě míří pokladničky ze všech obcí. „Kontroluje se správnost výsledků a průběžné částky se zadávají na web jihlavské Charity. kde lidé mohou sledovat online, jak probíhá sčítání. Vše připomíná vyhlašování volebních výsledků,“ říká Roman Mezlík, koordinátor Tříkrálové sbírky za Jihlavsko.

Záměry na využití sbírky jsou známé již od října. „Zasíláme je na Diecézní charitu Brno, slouží jako návrh, a pokud se nestane žádná nepředvídatelná událost, tak na každou položku následně píšeme projekt, který je posuzován komisí,“ vysvětluje Mezlík proces, který předchází použití peněz.

Využití Tříkrálové sbírky 2018

Většina vykoledovaných prostředků zůstává v regionu, kde byly vybrány. Letošní výtěžek poputuje do charitních pečovatelských služeb, které působí v Kamenici, Lukách nad Jihlavou, Telči, Nové říši i v Kostelci. Peníze zde budou použity na aktivizační služby pro seniory.

Další část by Oblastní charita Jihlava ráda využila na provoz Šatníku v Dačicích. Jedná se o službu, která sbírá oblečení a textil, následně ho třídí a rozděluje sociálně potřebným, lidem v akutní hmotné nouzi, včetně těch, které postihla mimořádná situace, například povodně nebo požár. Celý chod zde zajišťují dobrovolníci.

Peníze ale budou použity také na Centrum pro sociálně znevýhodněné, které bude nově fungovat v Žižkově ulici v Jihlavě, ale i na záchrannou síť pro lidi v nouzi, což je nová služba Charity, která se v tomto roce rozjíždí.

Tisková zpráva | Foto melnicko.cz | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Tříkrálová sbírka, výtěžek, Oblastní charita Jihlava, koledníci, charita, Jihlava, peníze, okres Jihlava, Brno, Kamenice, Nová říše, Telč, Luka nad Jihlavou, Kostelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř padesát procent pokladniček z letošní Tříkrálové sbírky je sečteno | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.