Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Téměř čtyřiapadesát tisíc putuje na jihlavskou onkologii. Dar je od policistů z Vysočiny

Dobrý skutek mají na svém kontě policisté a občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina. Onkologickému oddělení jihlavské nemocnice věnovali finanční dar v celkové výši 53 800 korun. Myšlenka na to pomoci právě tomuto oddělení přišla na konci loňského roku.

„Areál Nemocnice Jihlava sousedí s budovou Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina. Jeho policisté i občanští zaměstnanci ji mají denně na očích a vzhledem k tomu, že chtějí pomáhat tam, kde je to třeba, nadchli se do cíle vybrat peníze a předat je k dobrému účelu. Volba směřovat pomoc onkologicky nemocným vznikla, neboť je to nemoc, která může postihnout kohokoli, je zlá, krutá, zákeřná a trpí jí mnoho lidí,“ vysvětluje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Od poloviny prosince 2017 mohl kdokoliv ze zaměstnanců přispět libovolnou částkou. O zmíněnou dobročinnou akci byl velký zájem, a to napříč všemi útvary policie v celém Kraji Vysočina. Podpořila ji také Základní organizace Nezávislého odborového svazu PČR Jihlava.

Během uplynulého týdne bylo vybírání peněz ukončeno a celková částka, kterou policisté a občanští zaměstnanci darovali, dosáhla výše 53 800 korun.

V pátek 12. ledna předali policisté peněžní dar zástupcům onkologického oddělení. Peníze budou použity k nákupu volumetrických pump, což je přístroj určený k přesnému dávkování infuzních roztoků. „Doufáme, že tato infuzní technika onkologicky nemocným lidem pomůže a léčebnou proceduru, kterou musí podstupovat, jim ulehčí,“ děkuje za všechny Jana Kroutilová.

Foto Facebook: Policie České republiky

Štítky onkologie, pomoc, policie, dar, Nemocnice Jihlava, Kraj Vysočina, Lékárenský komplex Jihlava, peníze, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř čtyřiapadesát tisíc putuje na jihlavskou onkologii. Dar je od policistů z Vysočiny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.