Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jihlavě se plánují mimořádné svozy odstrojených vánočních stromků. První v sobotu

U kontejnerů nejen v Jihlavě se pomalu začínají objevovat odstrojené vánoční stromečky. Zatím jich není tolik, největší nápor se očekává po svátku Tří králů, který letos připadá na sobotu. Od pondělí 8. ledna bude proto po Jihlavě probíhat svoz stromečků, a to každý den.

První svoz Služby města Jihlavy (SMJ) plánují už na tuto sobotu. „O víkendu očekáváme, že se v ulicích města objeví další množství vánočních stromků. Proto v sobotu dne 6. ledna provedeme první mimořádný svoz vánočních stromků z celé Jihlavy. Druhý mimořádný svoz je naplánovaný na další sobotu 13. ledna. Podle množství stromečků vyjede na svozovou trasu jedno až dvě popelářská auta. Pokud by se stromečky objevovaly u kontejnerů ve větším měřítku i dále, tak jsme připraveni realizovat další mimořádný svoz v sobotu 20. ledna,“ říká Martin Málek, mluvčí SMJ.

Zároveň připojuje prosbu, aby lidé v uvedených termínech donesli odstrojené vánoční stromečky, aby jich zaměstnanci SMJ dokázali naráz odvézt co nejvíce. Tím, že nebudou stromečky rozházené po celém okolí, nebude docházet k vytváření černých skládek. „Důležité také je, aby vánoční stromky neobsahovaly zbytek ozdob, háčků a jiných příměsí. Svezený bioodpad SMJ uloží na kompostárnu v areálu skládky Henčov. Zde bude naskládán na hromadu a v jarních měsících naštěpkován. Poté poslouží jako základ do nového kompostu,“ uzavírá informací o dalším osudu stromečků Martin Málek.

Foto Ell Plate

Štítky svoz, SMJ, stromečky, Vánoce, kontejnery, Jihlava, vánoční stromek, Epifanie, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se plánují mimořádné svozy odstrojených vánočních stromků. První v sobotu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.