Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Jihlavsku začala Tříkrálová sbírka. Koledníci vyrazili s více než čtyřmi stovkami pokladniček

Hned první lednový den vyrazili do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. Koledníky můžete letos v ulicích potkat již po osmnácté, a to mezi 1. a 14. lednem 2018.

Oblastní charita Jihlava koordinuje sbírku také na Slavonicku, Dačicku, Telčsku i Třešťsku. Přesto, že i letos do ulic vyrazilo více než 60 tisíc dobrovolníků z celé ČR, nestačí pokrýt všechny oblasti. Do sbírky se tak můžete zapojit i prostřednictvím dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA 30 na číslo 87 777 nebo dar na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800, vedený u České spořitelny, VS 777.

Výnos sbírky pomůže po celé České republice. Klíč k rozdělení vybraných peněz je následující: 65 % využije Charita přímo v dotyčné obci nebo jejím  okolí, 15 % výnosu poputuje na charitní projekty na diecézní úrovni a 5 % na celostátní projekty. Desetina výnosu pomůže v zahraničí a zbylých 5 % pokryje režii sbírky. „Prosíme, přispějte opět koledníkům do pokladniček, jen díky vám se můžeme věnovat těm, kteří se bez pomoci druhých neobejdou,“ vyzývá dárce k podpoře ředitel Charity Česká republika Lukáš Curylo.

Jako poděkování koledníkům za jejich ochotu pro ně každoročně pořádá Charita ČR Tříkrálový koncert, který přenáší v přímém přenosu Česká televize, a to v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin z Městského divadla Brno. Koncert moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Vystoupí na něm Hana Zagorová & Boom Band, Mirka Miškechová, Kryštof, Jelen a Kantiléna – sbor dětí a mládeže při Filharmonii Brno. 

 

Tisková zpráva | Foto Arcidiézní charita Olomouc | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Třikrálová sbírka, dobročinnost, pokladničky, koledníci, Charita, Česko, okres Jihlava, Česká spořitelna, Hana Zagorová, Jan Čenský, Martina Kociánová, Lukáš Curylo, Mirka Miškechová, Jihlava, Brno, Dačice, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Jihlavsku začala Tříkrálová sbírka. Koledníci vyrazili s více než čtyřmi stovkami pokladniček | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.