Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

ZASTÁVKa v Telči bodovala v soutěži s příběhem o sportu jednoho ze svých klientů

První cena za příběh o sportu v soutěži nazvané Je to i tvůj příběh, kterou vyhlašuje Státní zdravotní ústav, putuje do nízkoprahového zařízení ZASTÁVka Oblastní charity Jihlava v Telči.

„Smyslem soutěže je rozvíjet a podporovat nejrůznější pohybové aktivity u dětí a mládeže, obzvláště pak u těch, které žijí ve ztížených sociálních podmínkách, a z toho důvodu nemají dostatek finančních prostředků k tomu, aby mohly navštěvovat sportovní kluby či jiné zájmové kroužky,“ představuje projekt Monika Smejkalová, zástupce vedoucí NZDM ZASTÁVka Telč.

Jaký byl úkol klientů? Napsat příběh nebo natočit video o tom, jak sportují, proč se sportu věnují, co pro ně sport znamená a co jsou schopni a ochotni mu obětovat.

Posláním NZDM ZASTÁVka Telč je poskytovat bezpečí, podporu a pomoc mladým lidem ve věku od 11 do 26 let. Vytvářet takové podmínky, aby mladí lidé byli schopni a ochotni podílet se na řešení svých problémů a lépe se s nimi vyrovnávali.

Vítězný příběh:

Je mi 12 let a chodím do 7. třídy. Mám bratra, kterýmu je 23let. Sport mě začal bavit asi před rokem, z toho důvodu, že mě už doma nebavilo sedět jako bedna. Řekla jsem si, že musím začít se sebou něco dělat. Začít sportovat, věnovat se různým koníčkům a začla jsem chodit do NZDM ZASTÁVka Telč. Což mě nakoplo k tomu, ještě víc sportovat.

A když je venku špatné počasí, tak jdu do ZASTÁVky. A tancuju v sále, různě cvičím gymnastiku. Hlavně rondaty, araby a provazy, přemety a různý saltíčka.

ZASTÁVka je super v tom, že tu můžu trénovat, pokecat s novýma a sympatickýma lidma, taky najít spoustu nových kámošů. Pracovníci mi můžou pomoct z problémů se školou, ale taky pomohou vyhledat nějaká místa, kde můžu jezdit na koloběžce.

Moc, moc, moc bych si přála tuto koloběžku, protože, když mi ji poprvně půjčil kamarád, tak jsem se do toho vžila a sjela svou první rampu společně s přáteli. A řekli mi, že jsem dobrá, a že bych si měla koloběžku pořídit a freestylovat s nimi.

Jenže nemám moc peněz, tak si ji nemůžu dovolit. Znamenalo by to pro mě vše. 

Tisková zpráva | Foto jihlava.charita.cz

Štítky ZASTÁVKa, Telč, Oblastní charita Jihlava, ocenění, soutěž, příběh, sport, Státní zdravotní ústav, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZASTÁVKa v Telči bodovala v soutěži s příběhem o sportu jednoho ze svých klientů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.