Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dobrochy roku 2017 jsou Petra Humlerová a pes Scotty. Zvítězili se svou canisterapií

Slavnostní udílení cen dobrovolníkům roku 2017, které každoročně pořádá Oblastní charita Jihlava, má letos netradičně dva vítěze. Dobrochem roku 2017 se totiž stala Petra Humlerová a její pes Scotty.

„Paní Humlerová si sama aktivně a zcela nezištně uhradila drahý kurz canisterapie pro sebe a svého psího miláčka. Spolu docházejí na paliativní stanici, na oddělení geriatrické a následné péče, na ARO, a je-li potřeba, tak i na neurologické oddělení. Díky jejich přístupu k pacientům se vedení nemocnice rozhodlo canisterapii uvést do domovního řádu nemocnice,“ vysvětluje nominaci Jaroslava Pecková z Nemocnice Jihlava.

Druhé místo patří Michalu Sopkovi, který jako dobrovolník pracuje v Odlehčovací službě Adapta a jež  zřizuje Oblastní charita Jihlava. Celý rok pro uživatele připravuje odpolední programy v rámci Dramaterapie a kreativní dílny.

Třetím oceněným je Michaela Žižková, která každý týden dochází na Pracovní terapii geriatrického oddělení, kde pomáhá našim seniorům při jejich volnočasových aktivitách, jako jsou výtvarné dílny nebo kurzy vaření.

Ceny každoročně udílí Dobrovolnické centrum Oblastní charity Jihlava, které mimo jiné připravuje nadcházející Tříkrálovou sbírku. Celoročně také eviduje a hledá dobrovolníky například na doučování, vycházky se seniory, pro nízkoprahové kluby a další. Aktuální nabídku, kde mohou dobrovolníci pomoci, zájemci najdou na webu.

Porota vybírala z deseti nominací, které posílají jednotlivé organizace.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Dobroch roku, nominace, canisterapie, Oblastní charita Jihlava, charita, Jihlava, pes, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrochy roku 2017 jsou Petra Humlerová a pes Scotty. Zvítězili se svou canisterapií | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.