Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánoční pouť v Jihlavě? Prostě jsme využili nabídku provozovatele, zní z vedení radnice

Jihlavské náměstí kromě adventních trhů oživila letos v jeho dolní části novinka. Tou je malá pouť, přesněji řečeno kolotoč a autodrom. Většina lidí na sociální síti Facebook ji přijala velice rozpačitě.

„Absolutní nesouhlas. Chci punč, svařák, kaštany a koledy na plný pecky.“ „Pro děti to bylo super, ale mně to k Vánocům nepřijde jako dobrý nápad. Nesouhlasím s tím. Na pouť jo, ale k Vánocům ne, úplně to kazí krásnou vánoční atmosféru.“ „Asi jsem stará, ale kolotoč na náměstí v době Vánoc jsem ještě neviděla. Kde jsou staré dobré Vánoce.“ „Je to kýč.“ Třeba takové hodnocení vánoční pouti lze najít na zmiňované sociální síti.

V podobném duchu se dnes na dotaz Jihlavské Drbny vyjádřila také Dana Pospíchalová, jedna z nakupujících na adventních trzích. „Já nevím, nefandím těmto experimentům. Je to postavené na hlavu. Pro mě je to kýč, takhle si Vánoce nepředstavuju. Děti bych v takové zimě na kolotoče snad ani nepustila,“ komentovala pouť na jihlavském náměstí. Opakem je reakce Václava Michálka, který pouť hodnotí jako celkem dobrý nápad a oživení. „Náhodou, mně se to docela líbí. Dole na náměstí to nějak nenarušuje trhy, sem tam je slyšet i vánoční písnička. Aspoň si děti užijí. Ve světě jsou takové atrakce běžné." 

Jak se na jihlavské náměstí pouť, která je spojována spíše s létem, vlastně dostala? Odpovědí na tuto otázku může být dnešní vyjádření jihlavského primátora Rudolfa Chloupka. „Nebyl to nápad města, s nabídkou přišel provozovatel. My jsme jeho nabídku přijali a prostě jsme to zkusili.“

Podmínkou od jihlavské radnice bylo to, že pouť nesmí být v těsné blízkosti adventních trhů, které na Masarykově náměstí fungují od první adventní neděle, tedy od 3. prosince. „Jedinou možností tedy bylo kolotoč a autodrom umístit k dolní kašně,“ vysvětluje Chloupek.

Jak dále dodal náměstek primátora Radek Popelka, zmíněná pouť je letošním oživením trhů a uvidí se, jak ji veřejnost přijme. „Myslím, že se to podařilo. Zájem o atrakce ze strany návštěvníků je,“ uzavírá náměstek jihlavského primátora.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky pouť, advent, náměstí, radnice, provozovatel, kolotoč, Vánoce, Jihlava, Facebook, Rudolf Chloupek, Radek Popelka, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční pouť v Jihlavě? Prostě jsme využili nabídku provozovatele, zní z vedení radnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.