Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Jihlavě se dnes zastaví Protidrogový vlak. Bude varovat před riziky návykových látek

Protidrogový vlak Revolution train opět vyráží na turné a poprvé zastaví také v Jihlavě. Unikátní vzdělávací nástroj, který varuje před riziky drog, má skvělé hodnocení od dětí, rodin, pedagogů a expertů z České republiky i z Německa.

Speciálně vybavená stříbrná vlaková souprava, interaktivní projekt zacílený na lidské smysly a také funkční protidrogová prevence. To vše je Revolution train, který má aktuálně za sebou úspěšnou tour v Durynsku a Bavorsku. Po německých městech se teď vrací zpátky do České republiky.

V interiéru protidrogového vlaku návštěvníci prochází 5D projekcí, která ukazuje hrozby závislostí a vede návštěvníky k přemýšlení o hodnotě lidského zdraví. Jedinečným zážitkem je prohlídka nejen pro děti, ale i pro celé rodiny.

Vlakový program absolvovalo už přes 55 tisíc lidí. Více než 90 procent z nich jej doporučuje jako nejlepší možnou formu prevence. Revolution train má podporu německých i českých ministrů, zástupců krajů i měst. Vedle České republiky a Německa se osvědčil také na Slovensku a navštívily jej také děti z Polska.

Celkem už se vlak objevil na více než 50 nádražích. Kdekoliv zastavil, představitelé měst si akci stejně jako děti a pedagogové pochvalovali. „Všem doporučuji, aby si vlakovou soupravu, kde jednotlivé vagony simulují různá prostředí, prošli a opravdu prožili,“ hodnotil například náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jiří Navrátil.

V Jihlavě vlak zastaví ve čtvrtek 30. listopadu. Dopoledne jej mohli navštívit žáci místních objednaných škol, od 15:30 do 18:20, kdy začíná poslední prohlídka, se můžou přijít podívat rodiny a širší veřejnost. Minimální věk návštěvníků vlaku je 10 let. Vstupné je 150 korun na osobu – jako vstupenka do kina. Jak se ale shodují návštěvníci, Revolution train poskytuje mnohem silnější zážitek než pouhá návštěva kina.

Tisková zpráva

Štítky Revolution train, protidrogový vlak, zastávka, varování, rizika, Jihlava, Česko, Německo, rodina, Bavorsko, Durynsko, Jiří Navrátil, Polsko, Slovensko, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se dnes zastaví Protidrogový vlak. Bude varovat před riziky návykových látek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.