Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Legendární Tonda Blaník míří na plátna kin

Hlavní hrdina populárního internetového seriálu Kancelář Blaník, lobbista Tonda Blaník, se chystá do kin. Vlastní kandidatura mu nevyšla, tak se alespoň rozhodl ukázat světu, jak vypadá zákulisí prezidentské volby. Občan má přece právo vědět, koho si volí. Háček je v tom, že nic není zadarmo. Tonda má sice peněz dost, ale je to lakomec. A tak se rozhodl, že podojí veřejnost. Peníze shání prostřednictvím sbírky na Hithitu.

Celovečerní film Prezident Blaník vypráví příběh lobbisty Antonína Blaníka, který se rozhodne kandidovat na prezidenta České republiky. Slíbí máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny. I přestože se mu povede sehnat sto tisíc podpisů, kandidaturu na Hrad nakonec nepodá kvůli tomu, že se jeho neschopnému asistentovi Žížalovi nepodařilo včas doručit podpisové archy na ministerstvo vnitra. Blaník sice zuří ještě teď, ale dál pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít lépe.

Hlavní roli ve filmu Prezident Blaník ztvární Marek Daniel, režie se ujal Marek Najbrt. Příběh Tondy Blaníka zachycující události okolo druhé přímé volby českého prezidenta vzniká pod vedením producentů Milana Kuchynky a Pavla Strnada z Negativu v koprodukci s Českou televizí a společností Seznam.cz. Po boku Marka Daniela se v rolích zaměstnanců Žížaly a Lenky objeví Michal Dalecký a Halka Třešňáková. Filmovou hudbu složí kapela Midi Lidi. Do kin má snímek zamířit 1. února 2018. Stane se tak ale pouze za předpokladu, že se pomocí crowfundingu povede vybrat potřebný finanční obnos. 

V současné chvíli už je natáčení filmu v plném proudu. „Točíme celovečerní hraný film, ve kterém mimo jiné reagujeme na aktuální průběh prezidentské volby. Hlavní hrdina v podání Marka Daniela se ocitá mezi skutečnými kandidáty na prezidenta, část scénáře tak vzniká za pochodu,“ přibližuje režisér Marek Najbrt. Hlavní zápletku však tvůrci neplánují prozradit do poslední chvíle, ale přiznávají, že humor a nadsázka chystanému snímku rozhodně chybět nebudou.

Rekordně krátký čas na dokončení celovečerního filmu a filmový způsob natáčení ve formátu Cinemascope jsou z producentského hlediska asi hlavní výzvou tohoto projektu. Pro financování filmu využijeme i crowdfunding, ve spolupráci se serverem Hithit jsme proto spustili kampaň, v níž nabízíme fanouškům Tondy Blaníka zajímavé odměny,“ uvedli producenti filmu Prezident Blaník Milan Kuchynka a Pavel Strnad. 

Kampaň na Hithitu vnímáme především jako kreativní spolupráci mezi fanoušky Tondy Blaníka a tvůrci filmu Prezident Blaník. Když Tonda Blaník oznámil kandidaturu na prezidenta, zvedla se velká vlna nadšení. Kandidatura nedopadla, tak teď lidem nabízíme v různých exkluzivních formách jako bolestné předpremiéru filmu a věci spojené s jejich oblíbeným filmovým hrdinou. Filmaři reagují během natáčení na aktuální dění kolem prezidentských voleb, rozpočet tak není uzavřený a potřebujeme získat potřebné finance, přestože koproducenty jsou Česká televize a Seznam.cz,“ doplnili producenti. 

O tom, že je Tonda Blaník skutečně fenomén, svědčí i enormní zájem o sbírku. Během prvního dne se povedlo vybrat už více než 500 tisíc korun. K cílové částce je ale stále ještě daleko. Pokud vám není osud Tondy lhostejný, podpořte ho zakoupením některé z originálních odměn. Více informací naleznete na www.prezidentblanik.cz.

Tisková zpráva | Foto Marek Novotný

Štítky kino, film, prezidentské volby, HitHit, Marek Daniel, Kancelář Blaník, Marek Najbrt, Prezident Blaník, Pavel Strnad, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Legendární Tonda Blaník míří na plátna kin | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.