Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KOMENTÁŘ: Buďme pozitivní. Vždyť se zase nemáme tak špatně, jak se leckdy zdá

Špatné výsledky voleb, hulvát Zeman, drahé máslo a do toho všeho pochmurné počasí. Zdá se mi, že to jsou nejčastější faktory, kvůli kterým máme neustále negativní náladu a stěžujeme si, jak se u nás žije špatně. Zkuste se nad tím někdy povznést a vnímat naopak to pozitivní.

Blíží se svátek 17. listopadu, který nám opět připomene, že jsme se měli hůř. Teda přesněji, vy jste se měli hůř. Já v té době ještě nebyl na světě, ale dokážu si dobře představit, jak to vypadalo. I přesto si velmi vážím svobody, kterou se nemůžou pyšnit všechny státy ve světě. Už jenom proto je Česká republika skvělým místem pro život. Nemyslíte?

„Ale co výsledky voleb? Vždyť se k moci dostávají lidé, kteří chtějí demokracii zase pomalu omezovat.“ Ono to zas tak horké nebude. Tedy alespoň doufám. A kdyby se přeci jenom schylovalo k něčemu opravdu hrozivému, věřím, že by se našlo mnoho lidí, kteří by začali jednat. Když se Češi dokázali režimu postavit před 28 lety, tak proč ne i dnes.  

Pak jsou tady další věci jako špatné počasí, nedokonalé zákony, drahé máslo a podobně. Pobavte se s člověkem, který zažil hurikán o počasí, s občanem KLDR si pokláboste o omezujících zákonech a zeptejte se Somálce, jestli si koupí máslo nebo margarín. V porovnání s ostatními státy jsou naše problémy nepodstatné. Samozřejmě jsou tady i země, kde mají lidé lepší životní podmínky než v České republice. Mnoho jich ale není.

Važme si svobody, bezpečí, demokracie, děkujme za to, že nehladovíme, nezažíváme velké přírodní katastrofy a nehrozí nám poprava, kvůli nesouhlasnému výroku. V uspěchané době si často těchto, pro nás samozřejmých, věcí už ani nevšímáme. Přitom tyto střípky utvářejí spokojený a klidný život. Kdy jindy bychom se nad tím měli zamyslet, než právě zítra, 17. listopadu.

Autoři

Štítky komentář, život, pozitivní, státní svátek, máslo, Česko, Severní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KOMENTÁŘ: Buďme pozitivní. Vždyť se zase nemáme tak špatně, jak se leckdy zdá | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.