Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výlety, nový vozík nebo setkání s idoly. Po roce se opět rozběhl projekt Ježíškova vnoučata

V pondělí 13. listopadu přesně ve 13 hodin 11 minut zahájil Český rozhlas projekt Ježíškova vnoučata. Na internetové stránce www.jeziskovavnoucata.cz je volně přístupná databáze dárků a přání 2 200 opuštěných seniorů. Potenciální dárci se mohou okamžitě registrovat a začít jednotlivá přání plnit.

Aktuálně je do projektu Ježíškova vnoučata přihlášeno celkem 332 domovů a zařízení pro seniory napříč celou Českou republikou a systém v tuto chvíli eviduje 2200 přání. „Dnešní den patří všem dárcům, kteří babičkám a dědečkům z domovů pro seniory mohou udělat radost nejen o letošních Vánocích. Vyberte si přání, zarezervujte jej a splňte,“ řekl v den spuštění letošních Ježíškových vnoučat šéfredaktor Zpravodajství a publicistiky Českého rozhlasu a vedoucí projektu Ježíškova vnoučata Martin Ondráček.

Projekt Ježíškova vnoučata doprovází nejen rozhlasová kampaň na všech stanicích Českého rozhlasu, ale i tři úplně nové televizní spoty, jež budou k vidění především na sociální síti Facebook.

„Velmi se těším, až si naši příznivci přečtou zveřejněná přání a sami se budou moci přesvědčit, jak se s přibývajícím věkem znovu vracíme do dětství v tom nejlepším slova smyslu. Jak nám opět stačí zdánlivá drobnost, aby nás třeba jen někdo poslouchal nebo si s námi četl,“ dodala redaktorka Českého rozhlasu Vysočina a zakladatelka projektu Ježíškova vnoučata Olga Štrejbarová.

Mezi přání seniorů patří například setkání s vysněnými idoly, nejrůznější dobroty, výlety a vidina dobrodružství.

Domovy pro seniory a další státní i nestátní zařízení, která se starají o osamělé lidi, se mohou do projektu zapojovat i nadále. Registrace je možná na e-mailu: vnoucata@rozhlas.cz.

Tisková zpráva | Foto www.ozdravotnictvi.cz

Štítky Ježíškova vnoučata, senioři, pomoc, projekt, Ježíšek, Český rozhlas, Česko, Martin Ondráček, Vánoce, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výlety, nový vozík nebo setkání s idoly. Po roce se opět rozběhl projekt Ježíškova vnoučata | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.