Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při podzimním svozu odpadů v Jihlavě bylo vybráno 125 tun odpadu a elektrozařízení

Služby města Jihlavy společně s jihlavskou radnicí pořádaly podzimní mobilní svoz objemných a nebezpečných odpadů. Součástí byl také sběr kovových odpadů a na vybraných místech také bioodpadů. Mobilní svozy probíhaly celkem deset sobot v období od 12. září do 14. listopadu.

Pro tento účel byly soboty vybrány záměrně, neboť většina občanů má volno, a tím pádem i větší prostor pro odevzdání odpadu. U všech kontejnerů byl odborný dohled, který zajišťovali zaměstnanci Služeb města Jihlavy.  

Kontejnery byly umístěny celkem ve 62 jihlavských lokalitách, včetně vybraných zahrádkářských i chatových oblastí. Na každém stanovišti byly kontejnery na objemný a kovový odpad. V průběhu dne byl také přistaven kontejner na nebezpečné odpady a zpětně odebírané elektrozařízení. 

Ve čtyřiadvaceti lokalitách Jihlavané mohli odevzdat k likvidaci bioodpady ze zahrad. Při podzimním svozu občané do kontejneru odevzdali celkově 125 tun odpadů a elektrozařízení. Největší pokles oproti minulým svozům byl zaznamenaný u objemného odpadu. Důvodem jsou tři plně funkční sběrné dvory, na které ročně občané uloží takřka 800 tun objemných odpadů. 

Tyto víkendové svozy objemných a nebezpečných odpadů jsou u občanů Jihlavy velmi oblíbené. Řada obyvatel Jihlavy totiž nemá možnost využít služeb bezplatných sběrných dvorů v areálu Služeb města Jihlavy na Havlíčkově, Rantířovské nebo Brtnické ulici v Jihlavě, “ vysvětlil důvody Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy. Víkendové svozy jsou tak pro ně jedinou možností, jak se zbavit nepotřebných věcí. 

Svozy také mají svým způsobem preventivní účel, protože se snižuje možnost znečišťovat životní prostředí, zakládání černých skládek a nedovolené spalování odpadů.

Rok 2014 – byl uspořádán pouze jarní svoz

objemný odpad -  180 tun

nebezpečný odpad – 3,1 tuny

elektrozařízení – 5,1 tuny

bioodpad – 66, 9 tun

 

Rok 2015 – byl uspořádán pouze podzimní svoz

objemný odpad – 96 tun

nebezpečný odpad – 3,3 tuny

elektrozařízení – 5,1 tuny

bioodpad – 44,2 tuny

Foto www.smj.cz

Štítky odpad, Jihlava, nebezpečný odpad, biologicky rozložitelný odpad, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při podzimním svozu odpadů v Jihlavě bylo vybráno 125 tun odpadu a elektrozařízení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.