Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opravená zeď v Bezručově ulici je k dispozici umělcům. Radnice přijímá grafické návrhy

Se zajímavým experimentem přišla jihlavská radnice. Vypsala totiž výzvu pro všechny umělce, kteří mají grafické nadání. K vyzdobení totiž nabízí zcela volnou velkou zeď u parkoviště v Bezručově ulici nedaleko centra, radnice vítězný návrh finančně podpoří. Zmíněná zeď patří firmě Stavotop Jihlava, s.r.o., která ji nedávno opravila a nabídla městu.

 „Uvítali jsme aktivitu a nápad majitele zdi. Bude zajímavější zde mít smysluplné ucelené dílo, než aby plochu postupně zaplňovaly čmáranice. Už teď jsem zvědavý, jak se s velkou, ale členěnou plochou umělci vypořádají,“ vyjádřil se primátor města Rudolf Chloupek.

Grafické návrhy bude Magistrát města Jihlavy shromažďovat do konce listopadu 2017. „Návrh může podat kdokoliv, jednotlivec, skupina, škola či firma. V prosinci 2017 vybereme návrh k realizaci,“ říká manažerka kultury Ivana Jelínková.

Samotná realizace vítězného návrhu proběhne podle klimatických podmínek v jarních měsících roku 2018. „Radnice uhradí náklady spojené s pořízením zejména podkladových vrstev, barev a materiálu do výše třiceti tisíc korun,“ dodal primátor Rudolf Chloupek.

Podrobnosti k podání návrhu najdou zájemci zde.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zeď, grafika, návrhy, umění, Bezručova ulice, radnice, Jihlava, Rudolf Chloupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravená zeď v Bezručově ulici je k dispozici umělcům. Radnice přijímá grafické návrhy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.