Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bývalá Štefánikova kasárna v Jihlavě nahradí bytové domy. Půjde o Rezidenci Vrchlického

Bývalá Štefánikova kasárna v centru Jihlavy čeká příští měsíc demolice. Na jejich místě postaví stavební firma PSJ bytové domy. Projekt nazvaný Rezidence Vrchlického připravovala několik let. Ve městě se dříve ozývaly hlasy proti plánu na zbourání kasáren pocházejících z 19. století. Podle vyjádření jihlavského primátora Rudolfa Chloupka (ČSSD) investor řeší problém zchátralých vojenských budov, pro které nikdo nenašel nové využití.

„Do centra města patří nejen komerční prostory a kanceláře, ale především lidé, obyvatelé města, proto vznik nových bytových domů vítáme,“ sdělil primátor ČTK.

Areál kasáren je na rohu ulic Vrchlického a 17. listopadu. Vojáci tam nejsou už dlouho a budovy jsou podle údajů firmy PSJ ve velmi špatném technickém stavu. PSJ místo nich v první fázi plánuje postavit dva domy s 30 různě velkými byty a garážemi v podzemním podlaží. Stavba by podle mluvčího PSJ Miroslava Fukse měla začít zjara 2018, po vyčištění pozemku.

„Naprosto jsme si vědomi i toho, že projekt svou koncepcí jednoznačně promění stávající ráz lokality,“ uvedl ve zprávě předseda představenstva PSJ Investors CZ Jiří Pech. Společnost podle něj zavrhla možnost vytvořit nový blok, který by nahradil objekty kasáren. Řešení podle něj vzešlo po posouzení řady architektonických návrhů.

Značka PSJ vznikla v roce 1990 a se svým holdingovým uskupením firem se postupně zařadila k největším stavebním skupinám ve střední Evropě. Celkové výnosy konsolidované skupiny PSJ Holding za rok 2016 činily 6,6 miliardy korun.

Autoři | Foto www.psj.cz

Štítky Rezidence Vrchlického, kasárna, demolice, Vrchlického, 17. listopadu, bytový dům, PSJ, a.s., Jihlava, Rudolf Chloupek, ČSSD, JV Investors, a.s., střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá Štefánikova kasárna v Jihlavě nahradí bytové domy. Půjde o Rezidenci Vrchlického | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.