Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvě základní školy v Jihlavě mají modernější sportoviště. Rekonstrukce vyšla na 29 milionů

Vylepšení svých sportovišť se dočkaly dvě jihlavské základní školy - Havlíčkova a Seifertova. Celkové náklady na rozsáhlou rekonstrukci se vyšplhaly na 29 milionů korun. Stavební práce probíhaly od ledna do konce října.

V areálu ZŠ Havlíčkova město dokončilo celkovou rekonstrukci sportovišť. „Původní asfaltové a písčité plochy sportovních hřišť ve školním areálu jsou nahrazeny multifunkčním hřištěm pro míčové sporty a hřištěm pro basketbal a volejbal s moderními umělými povrchy a oplocením,“ popsal upravená sportoviště jihlavský primátor Rudolf Chloupek. Obě hřiště spojuje nový chodník a v prostoru mezi nimi je nový sektor pro skok daleký.

„Kromě toho bylo hřiště pro školní družinu doplněno novými herními prvky a nad hřištěm pro basketbal a volejbal vznikl dlážděný prostor pro stolní tenis,“ doplnil primátor. Součástí komplexní regenerace školního areálu bylo i vybavení školního areálu potřebným mobiliářem a celková obnova jeho oplocení.

Stavební práce probíhaly od poloviny června do konce října 2015, úpravy sportovišť proběhly v rámci projektu „Obnova a technické zhodnocení školních hřišť v Jihlavě - IV. etapa“ spolufinancovaného dotací z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod. Celkové náklady byly 10 milionů korun, dotace ROP bude činit asi 8,2 milionu korun.

Úroveň sportovišť se podstatně zvýšila také u základní školy v Seifertově ulici. Zde jihlavská radnice nechala rozšířit tělocvičnu o nové šatny, sociální zázemí a místnost správce a současně byla komplexně regenerována venkovní sportoviště.

Nechybí nový sklad na sportovní vybavení

Vzniklo nové víceúčelové hřiště a atletický ovál s umělým povrchem, oplocením, osvětlením a ozvučením, jehož součástí jsou i sektory pro skok vysoký a skok daleký. Kromě toho bylo vybudováno basketbalové hřiště s umělým povrchem a oplocením, sektor pro vrh koulí, umělá lezecká stěna a nové hřiště pro školní družinu,“ představil provedené práce primátor.

V areálu se také dobudovaly chodníky, zvýšilo se oplocení areálu, osazeny jsou nové brány u vjezdu z ulic Seifertova a Telečská a bezpečnostní kamery, prováděly se terénní úpravy včetně vybudování opěrných zdí a areál dostal sklad na nové sportovní vybavení. „Nově je zateplena tělocvična a spojovací krček, jsou vyměněna okna a dveře, za tělocvičnou je nový plot a chodník,“ dodal primátor Rudolf Chloupek.

Stavební práce probíhaly od ledna do konce září 2015 a celkové výdaje této investiční akce činily 19,1 milionu korun. Regenerace venkovních sportovišť a přístavba tělocvičny byly součástí projektu „Obnova a technické zhodnocení školních hřišť v Jihlavě - II. etapa”, na který se městu Jihlava podařilo získat podporu z Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod ve výši asi 12 milionu korun.

Sportoviště se vylepšují také na dalších základních školách - T.G. Masaryka a Jungmannova. I v těchto dvou případech se podařilo získat podporu ze stejného dotačního programu.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky sportoviště, základní škola, Jihlava, plot, Rudolf Chloupek, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě základní školy v Jihlavě mají modernější sportoviště. Rekonstrukce vyšla na 29 milionů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.