Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihlavská Charita oslaví 25. narozeniny Dnem Charity. Lidem zdarma změří tlak a nabídnou jazz

Oblastní charita Jihlava letos slaví už 25. narozeniny. Svou činnost představí na Masarykově náměstí v Jihlavě při tradičním Dni Charity. Podzimní akce pro širokou veřejnost se uskuteční v pondělí 25. září.

„Den Charity pořádáme už tradičně každý rok. Snažíme se touto formou veřejnosti představit svou činnost, která je opravdu široká,“ uvedl Michal Novotný, ředitel Oblastní charity Jihlava. „Poskytujeme sociální a zdravotní služby těm osobám, které z důvodu svého věku, postižení či zhoršeného zdravotního stavu nejsou již samy schopny plně zajišťovat své základní životní potřeby nebo jsou z různých důvodů ohroženy sociálním vyloučením. Nově se věnujeme také zvýšení inkluzivnosti vzdělávání a podpoře dětí a žáků ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí,“ řekl dále Michal Novotný.

Na programu Dne Charity bude od 10 hodin výstava fotografií, obrazů a obrázků z činnosti sociálních služeb, prezentace jejich výrobků vzniklých při aktivizační činnosti s možností jejich zakoupení. To vše začne již dopoledne.

Od 13 hodin pak bude navazovat program na pódiu pod vedením moderátora a herce Horáckého divadla Zdeňka Stejskala. Zatančí či zahrají na hudební nástroj děti a mládež z Nízkoprahových zařízení – Vrakbar Jihlava, Maják Luka nad Jihlavou a z Erka. Nebude chybět i vystoupení mladých z Terénních programů SOVY a malých předškolních dětí z jihlavského Klubíčka a Klíčku. Představí se tu také uživatelé odlehčovací služby Adapta Jihlava.

Kreativní tvorbu zajistí Centrum U Větrníku – kontaktní a poradenské centrum. S pracovníky centra si každý návštěvník bude moci vyrobit papírový větrník. Doprovodnými programem, který využijí hlavně děti, bude malování na obličej a tetování hennou.

Nově Charita na náměstí v Jihlavě vystaví také různé zdravotní a kompenzační pomůcky, které pečovatelky a zdravotní sestry používají při své službě starým a nemocným lidem. Při tom si mohou návštěvníci akce nechat zdarma změřit tlak.

„Máme také připravenou aktivitu, kdy veřejnost bude moci symbolickým způsobem pomáhat ,rozkvést Charitu.´ V minulém roce jsme se o to pokusili poprvé a letos to chceme zkusit znovu,“ popisuje naplánovaný program ředitel jihlavské Charity „K narozeninám vždy patří dárky. Přijďte se tedy podívat na naši akci, třeba si odnesete i malý dárek,“ vybízí ředitel jihlavské Charity.

Den Charity završí koncert jazzové Kapely u zdi od 16 hodin.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Den Charity, oslava, akce. náměstí, program, prezentace, Jihlava, narozeniny, charita, Michal Novotný, jazz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská Charita oslaví 25. narozeniny Dnem Charity. Lidem zdarma změří tlak a nabídnou jazz | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.