Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Lukách nad Jihlavou se lidé dozví, co je to parkour. Doplní ho táborák a opékání buřtů

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) Maják Luka nad Jihlavou pod Oblastní charitou Jihlava při příležitosti pořádání akce „Den s Majákem“ pořádá workshop o parkouru. O parkouru se můžete dozvědět více 8. září od 15 hodin za zdravotním střediskem v Lukách nad Jihlavou. Pro malé i velké je na celé odpoledne připraven bohatý program.

„Workshop přibližující parkour proběhne v rámci akce pro veřejnost ,Den s Majákem´, kterou tým Majáku připravuje na druhý zářijový pátek od 14 hodin. Tato akce se koná k příležitosti zahájení nového školního roku a smyslem je dát vědět veřejnosti, že v Lukách nad Jihlavou jsme, a o co se při práci s dětmi a mladistvými snažíme,“ říká Andrea Novotná, koordinátorka Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Maják v Lukách nad Jihlavou.

Den s Majákem odstartuje ve 14 hodin za zdravotním střediskem v Lukách nad Jihlavou (v případě nepříznivého počasí bude akce přesunuta do krytých prostor místní sokolovny) otevřením soutěžních stanovišť pro děti, mladistvé i rodiny a otevřením koutku představující činnost NZDM Maják.

Od 15 hodin bude následovat hodinu a půl dlouhý výše zmíněný workshop na téma parkour. Parkour všem zájemcům představí a předvede Tomáš Fiala - mladý muž, který studuje obor tělesná výchova a sport se specializací na gymnastické sporty na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy a již několik let se věnuje mimo parkour fireshow, akrobacii na šálách a gymnastice. „Prostřednictvím tohoto workshopu bychom rádi všem, kteří neví, co je parkour nebo kteří neví, co s časem, chtěli představit jednu z disciplín, o kterou v současné době jeví děti a mladiství velký zájem,“ doplnila Andrea Novotná.

Po skončení workshopu se mohou účastníci těšit na malý táborák, u kterého nebude chybět opékání buřtů a také zpěv za doprovodu kytary.

Po celé odpoledne bude zajištěn stánek s občerstvením i drobné doprovodné aktivity.

Foto Martin Jonáš | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky parkour, workshop, představení, akrobace, maják, Charita, Luka nad Jihlavou, Jihlava, Fakulta tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Lukách nad Jihlavou se lidé dozví, co je to parkour. Doplní ho táborák a opékání buřtů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.