Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Šestiletá Leontýnka z Luk nad Jihlavou má osm různých diagnóz. Pomáhají jí Dobří andělé

Manželé Lucie a Tomáš z Luk nad Jihlavou společně vychovávají dvě dcery – devítiletou Elišku a šestiletou Leontýnku. Půl roku po narození mladší dcery si rodiče začali všímat, že její pohybové schopnosti se zhoršují. Postupně se z děvčátka stávala „hadrová panenka“. Po sérii mnoha vyšetření lékaři na konkrétní vadu nepřišli, pouze mají podezření na genetickou nebo metabolickou vadu.

Rodiče tedy s Leontýnkou začali cvičit Vojtovu metodu, postupně přidaly hipoterapii (fyzioterapie využívající pohyb koně), canisterapii (léčebný kontakt se psem) a rehabilitační plavání. Pravidelně navštěvují lázně, které Leontýnce velmi prospívají. V současné době má Leontýnka osm různých diagnóz, které mají zásadní vliv na pohyb a řeč. Díky intenzivnímu a pravidelnému cvičení Leontýnka dělá pokroky. S maminčinou opěrou a chodítkem ujde pár krůčků.

Maminka Lucie na návrat do zaměstnání zatím nemůže ani pomyslet, dcera ji potřebuje celý den. Se závažným onemocněním se objevilo mnoho výdajů, jako jsou úpravy v bytě, rehabilitace a zdravotní pomůcky. Potřebný je nový invalidní vozík a rodiče by také rádi pořídili venkovní výtah,  ten výrazně usnadní manipulaci s vozíkem. Částečně jim s náklady pomáhají dárci prostřednictvím nadace Dobrý anděl, finančních příspěvků však rodina potřebuje mnohem více. „Vážíme si pomoci a ochoty Dobrých andělů, příspěvky nám pomáhají zvládnout finanční situaci snadněji a zároveň ušetřit peníze na potřebné pomůcky,“ vysvětluje paní Lucie a dodává: „Tento rok jsme poprvé s Leontýnkou navštívili soukromé rehabilitační centrum Renona na Slovensku, kde díky intenzivnímu dvanáctidennímu cvičení v kosmickém obleku udělala naše dcera další pokroky. Tento pobyt je ovšem velmi nákladný a musíme na něj intenzivně shánět finance.

Stát se Dobrým andělem a pomáhat potřebným rodinám může kdokoliv z nás. Je to velmi snadné. Stačí se zaregistrovat na www.dobryandel.cz a začít přispívat. Záleží na každém dárci, jak vysokou částku zvolí. Nadace Dobrý anděl odevzdá vaše příspěvky do posledního haléře, protože její provoz je financován ze soukromých zdrojů jejích zakladatelů a dalších filantropů.

Autoři | Zdroj Nadace Dobrý anděl

Štítky nemoc, dítě, Dobrý anděl, nadace, Jihlava, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestiletá Leontýnka z Luk nad Jihlavou má osm různých diagnóz. Pomáhají jí Dobří andělé | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.