Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajský úřad Vysočiny přemýšlí o stavbě pro další úředníky. Stát by měla 400 milionů korun

Krajský úřad Kraje Vysočina zamýšlí postavit novou administrativní budovu pro své úředníky. Měla by stát v sousedství současného sídla kraje v areálu bývalých kasáren Otakara Jaroše. Kapacita je navržena zhruba na 230 pracovních míst. Do budovy by se přemístili úředníci, kteří doposud působí na čtyřech místech na území Jihlavy. Počítá se s náklady kolem 400 milionů korun, budova by mohla stát do konce roku 2020. Záměr dnes schválili krajští radní.

Nedostatečnými prostorovými podmínkami krajského úřadu se zabývala rada kraje již v roce 2004, kdy vznikla urbanisticko-architektonická studie. V lednu 2009 byla pořízena projektová dokumentace, která bude muset být částečně přepracována, aby vyhověla současným požadavkům. „Zatím nevíme spoustu věcí, například jak může být budova vysoká, jak vyřešit parkování a výjezd z parkoviště," řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

Při vzniku samostatného Kraje Vysočina po převzetí úředníků z okresů zaměstnával krajský úřad podle hejtmana přibližně 200 lidí. Nyní zaměstnává kolem 445 pracovníků. „Počet úředníků plynule narůstá jednak kvůli velkému rozvoji investiční činnosti kraje, například stavby a oprav komunikací. Přibývá i počet činností krajského úřadu v přenesené působnosti," uvedl ředitel úřadu Zdeněk Kadlec.

Orientační propočet nákladů stavby nové administrativní budovy dosahuje přibližně 400 milionů korun. Podle Běhounka by kraj byl schopen stavbu financovat z vlastního rozpočtu, případně může využít úvěrů. Náklady by se mohly snížit prodejem objektů, kde jsou umístěna odloučená pracoviště úřadu. Projekční příprava by mohla být zajištěna zhruba do roku, konec stavby lze předpokládat do konce roku 2020.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky úředníci, kraj, stavba, kapacita, krajský úřad, Kraj Vysočina, Otakar Jaroš, Jihlava, Jiří Běhounek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský úřad Vysočiny přemýšlí o stavbě pro další úředníky. Stát by měla 400 milionů korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.