Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Besedy, netradiční hry nebo hudební projekce. Jihlavský Vrakbar pořádal akci Léto bez koruny

O letních prázdninách v Jihlavě proběhl již třetí ročník akce Léto bez koruny pořádané Nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež (NZDM) Vrakbar Jihlava. Akce určená široké veřejnosti se odehrávala po celý měsíc v parku Smetanovy sady a v prostorách NZDM Vrakbar Jihlava na sídlišti U Pivovaru.

„Na účastníky čekala řada volnočasových, sportovních a kulturních aktivit všeho druhu, kterých se mohl zúčastnit každý, a to zcela bezplatně. Cílem akce bylo seznámit obyvatele Jihlavy s Nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež Vrakbar Jihlava, jejímž zřizovatelem je Oblastní charita Jihlava,“ řekla Michaela Půžová, sociální pracovnice z Vrakbaru.

Pro návštěvníky byl připraven pestrý program, kdy si mohli vyzkoušet netradiční sportovní aktivity jako například chůzi na provazu (slackline), kroket, či starou švédskou hru kubb.

Pro ty, kteří se chtěli dozvědět něco nového, bylo připraveno několik besed na různá témata - pomoc uprchlíkům na srbských hranicích, právní vědomí aneb znáte svá práva?, nebo beseda s policií ČR.

I milovníci hudby si tu našli své. Zúčastnit se mohli koncertů různých žánrů, včetně hudební jam session, kde si mohl zahrát úplně každý. V rámci akce open mic se mohli zúčastnění předvést před publikem se svým vlastním vystoupením. Pro kreativce se uskutečnil také workshop ruční výroba knih, tvorba UV dekorací a rekvizit, základy tance twerk či graffiti jam, kde se sprejovalo na průhledné folie.

„Akce byla skvělou alternativou pro všechny, kteří mají rádi aktivní způsob zábavy, chybí jim plány na prázdniny nebo nedisponují finančními prostředky k jejich uskutečnění,“ uvedla závěrem Michaela Půžová.


Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava pomáhá mladým lidem orientovat se v jejich přirozeném prostředí a poskytuje bezpečný prostor k řešení jejich obtíží a seberealizaci. Vytváří podmínky k tomu, aby mladí lidé byli schopni a ochotni podílet se na řešení svých nesnází, životních situací a lépe se s nimi vyrovnávali.

Foto Oblastní charita Jihlava | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Besedy, netradiční hry nebo hudební projekce. Jihlavský Vrakbar pořádal akci Léto bez koruny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.