Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kapela Walda Gang nově pomáhá Nadačnímu fondu Šťastná hvězda. Vybírají peníze pro nemocného Bedříška

Známá česká kapela Walda Gang v polovině letošního roku navázala spolupráci s Nadačním fondem Šťastná hvězda. Jejich prvním "projektem" je pomoc Bedříškovi, šestiletému chlapci s dětskou mozkovou obrnou.

Rodiče nyní šestiletého Bedříška si v roce 2012 vyslechli krutou diagnózu - jejich milovaný syn trpí spastickou diparesou dolních končetin a levé ruky.  Započal tím běh na velmi dlouhou trať. Malý Bedřich absolvoval kromě pravidelných cvičení opakované pobyty a léčebné procedury ve specializovaných pracovištích v Klimkovicích a Boskovicích. Velmi dobře působí taktéž operace ulzibat v pražském středisku Axon.

Dle vyjádření neurologa má Bedříšek velkou šanci chodit, třeba i s oporou, a žít tak plnohodnotný život. Proto jsou pro něj pobyty v lázních  tak důležité a přínosné. To vše je velmi nákladná záležitost a není hrazena veřejného zdravotního pojištění.

I proto je zapojení kapely Walda Gang tolik užitečné. Přestože se profilují jako tvrdí rockeři, ukazují, že mají velké srdce. Rozhodli se pomáhat Nadačnímu fondu Štastná hvězda a jeho hvězdičkám, tedy konkrétním dětem s vážnou chorobou. Bedříšek je jejich první hvězdičkou. Pod heslem Walda Gang "shání škváru na novou káru" vybrali už více než 6 300,- Kč.

Kapela Walda Gang je zaměřená na rockové předělávky skladeb. Zpěvákem kapely je Vláďa Šafránek, ale mohli jste si všimnout, že milovanýho Vládíka zatím zastupuje Miro Šmajda. Příjemný zážitek dotvářejí skvělí muzikanti Buřt, Myšák, Atom, Martin, Josie, Marcus a Ríša. O tom, že posluchače Walda Gang baví, svědčí nabité sály a na letní festivaly chodí na tuto kapelu spousta fanoušků.


Nadační fond Šťastná hvězda byl založen 10. ledna 2014. Impulzem k založení fondu byly setkání rodičů onkologicky léčených dětí s obdobným osudem. Na Vysočině neexistoval identický subjekt, který by svojí činností pomohl adresně těmto rodinám. Současně zastřešil i pomoc dětským pacientům s obdobnými složitými diagnózami.

Hlavní vizí fondu je především materiální (hmotná) pomoc dětským pacientům, jejich rodinám a zdravotně handicapovaným mladistvým. Finanční podpora je cílena na konkrétní potřeby nehmotného charakteru v nouzi rodin s nemocným pacientem. Nadační fond působí ve všech regionech České republiky, nejširší záběr je však směřován do Kraje Vysočina. 
 

Foto Nadační fond Šťastná hvězda | Zdroj Nadační fond Šťastná hvězda

Štítky hudební skupina, nadační fond, pacient, Boskovice, Klimkovice, Miroslav Šmajda, Kraj Vysočina, Vláďa Šafránek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapela Walda Gang nově pomáhá Nadačnímu fondu Šťastná hvězda. Vybírají peníze pro nemocného Bedříška | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.