Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavské Smetanovy sady ožily hiphopem. Léto bez koruny láká také na další akce

V červenci se v jihlavském parku Smetanovy sady uskutečnil koncert hiphopové kapely Memento Mori, který byl organizovaný Nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež Vrakbar při Oblastní charitě Jihlava.

Akce určená pro širokou veřejnost zahajovala prázdninovou akci výše zmiňovaného zařízení. Léto bez koruny, jehož třetí ročník přes léto probíhá v parku Smetanovy sady.

Čtyřčlenná formace Memento Mori zahrála hodinový set skladeb protkaný texty se sociální tematikou a problémy dnešního světa. Zazněly především skladby z nového, již druhého alba pojmenovaného „Překrásný nový svět“. Pro své fanoušky však přidali i několik starších kousků.

„Správnou atmosféru koncertu tvořilo hlavně prostředí, ve kterém se koncert uskutečnil, a seskupení Memento Mori se tak podařilo vrátit hip hop zpět do ulic, kde vznikl,“ uvedl Jan Kučera, sociální pracovník Vrakbaru.

Akce se zúčastnilo 41 lidí, z nichž převážná část byla ze široké veřejnosti. „Velké plus vidím právě v textech kapely, které inklinují k sociální tematice a dovedou inspirovat diváky k vlastnímu přemýšlení o našem světě,“ uvedla Michaela Půžová, sociální pracovnice služby.

Léto bez koruny 2017

V rámci programu této letní akce charitního Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Vrakbar probíhají nejrůznější akce, které jsou otevřeny široké veřejnosti. Jsou to koncerty, workshopy hry či besedy na zajímavá témata a podobně. 

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Vrakbar Jihlava pomáhá mladým lidem orientovat se v jejich přirozeném prostředí a poskytuje bezpečný prostor k řešení jejich obtíží a seberealizaci. Vytváří podmínky k tomu, aby mladí lidé byli schopni a ochotni podílet se na řešení svých nesnází, životních situací a lépe se s nimi vyrovnávali.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Vrakbar, Smetanovy sady, Léto bez koruny, Charita Jihlava, koncert, Memento mori, Jihlava, hudební skupina, Jan Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské Smetanovy sady ožily hiphopem. Léto bez koruny láká také na další akce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.