Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlavská pobočka organizace ŽIVOT 90 oslavila již dvacet let své existence

Spolek ŽIVOT 90 Jihlava se sídlem v Žižkově ulici včera oslavil své dvacáté výročí existence v Kraji Vysočina. A oslavil to kulturním programem, nechyběli ani významní hosté.

Úvodem se představila skupina Rarášci, která si připravila několik písní. Mezi gratulanty se objevil například ředitel sociálních služeb Ministerstva práce a sociálních věcí David Pospíšil, náměstek hejtmana Vladimír Novotný a za město přišel popřát  Milan Kolář. Spolku ŽIVOT 90  Jihlava se přálo hlavně mnoho štěstí do budoucna a hodně sil, jelikož práce s cílovou skupinou, kterou jsou senioři a tělesně či mentálně postižení, není jednoduchá.

Za dobu existence organizace ŽIVOT 90  Jihlava využilo její tísňové péče více než pět set uživatelů, aktuálně ji využívá asi stovka lidí. Mimo to již dvanáctým rokem poskytuje i osobní asistenci, o osmdesát klientů se v současné době stará 16 asistentů.

Kromě těchto služeb se podílí také na organizaci mnoha volnočasových aktivit, pravidelně pořádá například kurzy angličtiny či počítačové kurzy pro seniory.  V květnu se spolek stal vítězem v soutěži o Skutek roku v sociálně-zdravotní oblasti.

Jihlavský spolek ŽIVOT 90 zaměstnává 35 pracovníků. Je financován z prostředků města Jihlava, Kraje Vysočina, donátorů a vlastních zdrojů.

Foto: Kraj Vysočina

Štítky Jihlava, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, David Pospíšil, Milan Kolář, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská pobočka organizace ŽIVOT 90 oslavila již dvacet let své existence | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.