Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V jihlavském letním kině lidé uvidí slaňování policistů, dopravní nehodu nebo olympijský běh

Bezpečný život na Vysočině. Tak zní název akce, která bude pro zájemce nachystaná ve středu 21. června od 9 hodin v jihlavském letním kině. Bude se konat u příležitosti oslav Dne Policie České republiky.

Akce bude rozdělena na dvě části. Ta dopolední, jejíž start je naplánován na 9. hodinu, představí všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS) na Vysočině, dále bude přítomná třeba Armáda české republiky nebo pracovníci celního úřadu. Dopolední program je určený hlavně dětem z mateřských, základních a středních škol.

Na dopolední program plynule navážou akční ukázky policejních zákroků – návštěvníci uvidí třeba slaňování policistů z budovy, ukázku zákroku policejních psovodů nebo třeba výcvik policistů a vojáků.

Lidé budou svědky dopravní nehody motocyklisty a cyklisty, v akci tak uvidí spolupráci všech složek IZS.

Hašení požáru a omalovánky pro děti 

Svoji práci představí také vysočinští hasiči – na místě se bude hasit požár a k vidění bude i divácky atraktivní ukázka lezecké skupiny profesionálních hasičů.

Návštěvníci se také budou moci seznámit s výstrojí a výzbrojí vojáků a policistů. V areálu letního kina se také bude malovat na obličej a dětem bude k dispozici skákací hrad.

„Projekt zajímavých omalovánek s dopravní tematikou „Učíme se s Amálkou“ představí v rámci programu veřejnosti studentky Školy ekonomiky a cestovního ruchu Jihlava. Zájemci se mohou těšit na otočný simulátor nebo speciální automobilový a cyklistický trenažér ÚAMK České republiky,“ říká k programu Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Olympijský běh 2017

Součástí letošní preventivní akce bude Olympijský běh 2017, který v tento den proběhne v celé České republice. Po ukončení dynamických ukázek v 11.00 hodin odstartuje přímo v areálu letního kina Olympijský běh pro školy. Kolem poledne se počítá se slavnostním vyhlášením jeho výsledků.

Od 14 hodin proběhne promenádní koncert Havlíčkobrodské dvanáctky. Během odpoledne si návštěvníci budou moci nechat poradit od výživového poradce.

„Po skončení odpoledního programu v letním kině odstartuje večer Olympijský běh dospělých, který tak završí celodenní zajímavý program zaměřený na zdravý a bezpečný život obyvatel celého našeho kraje,“ uzavírá pozvánku na Bezpečný život na Vysočině Dana Čírtková.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky IZS, požár, nehoda, výcvik, zásahy, psovodi, olympijský běh, letní kino, olympijské hry, Česko, Kraj Vysočina, Armáda České republiky, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském letním kině lidé uvidí slaňování policistů, dopravní nehodu nebo olympijský běh | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.