Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlava zažila koncert německých filharmoniků. Výtěžek jde na urgentní příjem nemocnice

Firma Bosch Diesel s.r.o. a Smyčcový orchestr Bosch (Bosch Streichersolisten) ze Stuttgartu uspořádaly společně 10. června v Horáckém divadle v Jihlavě velmi úspěšný benefiční koncert. Více než 250 návštěvníků zaplnilo koncert do posledního místa. Vystoupení Sboru Bosch se konalo v rámci mezinárodního hudebního festivalu „Mahler Jihlava - Hudba tisíců“. Na programu koncertu byla klasická díla Gioacchina Rossiniho, Josepha Schuberta, Antonína Dvořáka a Wolfganga Amadea Mozarta.

Firma Bosch je většinou známá jako přední dodavatel automobilového průmyslu nebo jako výrobce domácích spotřebičů a elektrického nářadí. Společnost je úspěšná nejen v technické oblasti, ale díky vlastnímu orchestru má co nabídnout i zájemcům o hudbu. O tom se mohli přesvědčit všichni návštěvníci koncertu. Zhruba 40 hudebníků orchestru předvedlo pod profesionálním vedením dirigenta Roberta Wielanda vynikající výkon a postaralo se o dokonalý hudební zážitek. Benefiční koncert byl doplněn vynikajícím sólem přední české violistky Kristiny Fialové.

Koncert v Horáckém divadle měl hlavně dobročinný podtext. Výtěžek z prodeje vstupenek na benefiční koncert ve výši 50 tisíc korun totiž půjde na podporu Urgentního příjmu Nemocnice Jihlava. Na finančním daru se podílela firma Bosch Diesel s.r.o. společně se svými zaměstnanci. „Benefiční koncert je pro nás velkolepá událost a máme obrovskou radost z toho, že nás podpořila firma Bosch, firma celosvětového významu. Finanční dar využijeme pro účely nákupu moderního zdravotnického vybavení urgentního příjmu,“ řekla Hana Hladíková, vrchní sestra Urgentního příjmu Nemocnice Jihlava.

Mezi řadou významných hostů uvítal na zahájení koncertu Ralph Carle, obchodní ředitel Bosch Diesel s.r.o., mimo jiné i senátora Parlamentu ČR Miloše Vystrčila, poslankyni Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a náměstkyni hejtmana Kraje Vysočina Janu Fischerovou, primátora statutárního města Jihlavy Rudolfa Chloupka a náměstkyni primátora statutárního města Jihlavy Janu Mayerovou.

Autoři | Foto Bosch Diesel s.r.o.

Štítky koncert, filharmonie, Bosch Diesel, výtěžek, urgentní příjem, Jihlava, Robert Bosch GmbH, orchestr, Wolfgang Amadeus Mozart, Antonín Dvořák, Gioacchino Rossini, Joseph Schubert, Stuttgart, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava zažila koncert německých filharmoniků. Výtěžek jde na urgentní příjem nemocnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.