Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Areál jihlavského krematoria má v době svatodušních svátků prodlouženou otevírací dobu

V těchto dnech, kdy lidé vzpomínají návštěvou hřbitovů na své zesnulé příbuzné a známé, bude mít jihlavské krematorium pro veřejnost rozšířené návštěvní hodiny. Součástí areálu krematoria je i urnový háj, dvě vsypové a jedna rozptylová loučka.

Hlavní brána na Smrčenské ulici, kde se nachází i parkoviště, bude pro návštěvníky v čase svatodušních svátků otevřená denně od 7 do 19 hodin. Vedlejší branka, která se nachází nahoře přímo u budovy krematoria, bude otevřena pouze v pracovní dny od 7 do 14.30 hodin.

Také v letošním roce si mohou lidé v areálu krematoria zakoupit tematické zboží vztahující se k Památce zesnulých. Návštěvníci zde seženou svíčky, věnečky, rostlé květiny, řezané květiny a další zboží. Jeho prodej byl zahájen v sobotu 24. října a potrvá až do pondělí 2. listopadu. Nakoupit je zde možné od 9 do 16 hodin.

Úklid v areálu probíhá průběžně celý rok. Přesto pracovníci Služeb města Jihlavy uklidili o víkendu celý areál znovu, aby návštěvníci mohli uctít Památku zesnulých v čistém prostředí. Udržet areál čistý je v tomto období daleko náročnější, protože se musí častěji vysypávat odpadkové koše, uklízet misky od vyhořelých svíček, povadlé květiny a další věci.

Kontroly areálu každoročně v tomto období provádí městská policie, která prochází celý areál několikrát denně. „Prosíme také návštěvníky, aby zapálené svíčky pokládali pouze na místa k tomu určená, aby nedošlo k následnému požáru. Věříme, že v důstojném prostředí areálu krematoria bude zachovaná pieta a areál se nestane terčem útoku vandalů, “ uzavřel Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy.

Foto: www.blesk.cz

Štítky krematorium, svíčka, Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál jihlavského krematoria má v době svatodušních svátků prodlouženou otevírací dobu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.