Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Základní škola Třemošnice získala cenu Ď za dlouhodobou podporu jihlavské zoo

Základní škola Třemošnice, jejíž žáci nepřetržitě od roku 2005 podporují Zoo Jihlava, uspěla v celorepublikové ceně Ď. V kategorii zoologická zahrada byla škola oceněna za jejich pomoc a nezištnou ochotu při podpoře jihlavské zoo.

Jako každý rok nominovala jihlavská zoo na cenu Ď v kategorii zoologická zahrada svého dobrodince, který zoo nezištně a obětavě pomáhá. V letošním roce Zoo Jihlava nominovala Základní školu Třemošnice, jejíž žáci ji od roku 2005 nepřetržitě podporují v rámci projektu „Symbolická adopce zvířat v Zoo Jihlava“.  V celostátním kole ceny Ď pak ZŠ Třemošnice vyhrála ve své kategorii 1. místo, jako velké díky za jejich pomoc a nezištnou ochotu.

Finále ceny nazvané Setkání mecenášů a dobrodinců se konalo na Nové scéně Národního divadla dne 17. května 2017. Slavnostní ceremoniál se konal pod záštitou ministra kultury Karla Hermana a pod patronátem Nadačního fondu pomoci Karla Janečka. Cenu Ď převzal ředitel ZŠ Třemošnice Lubomír Marek.

Nominovaná škola během 12 let přispěla do tohoto projektu částkou 84 tisíc Kč, kterou dlouhodobě podporuje chov rysa červeného (Lynx rufus) v jihlavské zoo. Už před deseti lety zoo podporu žáků ocenila tím, že si žáci mohli tehdy mladého rysího samce pojmenovat. V hlasování dostal jméno Felix. Jméno rysa se odráží i v názvu školní mezitřídní soutěže FELIXMÁNIE, která zahrnuje sběr papíru, lesních plodů, elektrospotřebičů, baterií a PET víček. Výtěžek z těchto sběrů je věnován právě na symbolickou adopci tohoto druhu kočkovité šelmy. Děti tak vlastní činností získávají potřebné peněžní prostředky.

Zoo Jihlava si cení zvláště toho, že žáci přispívají zcela nezištně. Nežádají žádné ocenění ani výhody. Jejich přístup je ojedinělý a pro zoo velmi významný.

Foto Zoo Jihlava | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky Třemošnice, základní škola, Zoologická zahrada Jihlava, Nová scéna (Praha), Karel Herman, Karel Janeček, Nadační fond pomoci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Základní škola Třemošnice získala cenu Ď za dlouhodobou podporu jihlavské zoo | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.