Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z areálu letního kina odstartuje ve středu Běh pro Světlušku, akce na podporu zrakově postiženým

Opět po roce startuje z prostorů jihlavského amfiteátru populární Noční Běh pro Světlušku. Ve středu 3. dubna tak může veřejnost prostřednictvím účasti na běhu přispět na charitativní projekt Světluška, který pomáhá zrakově postiženým.

K výběru připraveny dvě tratě o délce tří nebo pěti kilometrů, start bude v obou případech z areálu letního kina - amfiteátru. Areál se otvírá už v 18:30, odkdy bude probíhat prezentace závodníků až do 20:45. Samotný start závodu je naplánován na 21 hodin. Běhat se bude v těsné blízkosti zoo, lesoparku Heulos a sídliště Březinova.

Pořadatelé důrazně doporučují vzít si s sebou čelovku, běží se totiž i v neosvětlených částech. Zúčastnit se však může každý, kdo má rád pohyb a chce pomoct. Nemusí se běžet, účastníce se mohou třeba jen projít.

Startovné je možné pořídit si online za zvýhodněnou cenu 300,- Kč, v den konání závodu je stanoveno na 350,- Kč. Výtěžek ze vstupného jde v plné výši na konto Světlušky, projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu pomáhajícího nevidomým.

Všichni zúčastnění se mohou těšit i na bohatý doprovodný program. Vystoupí kapela China blue, kterou doprovodí nevidomý zpěvák David Pražák. Chybět nebude ani rozhovor s Bedřichem Ščerbanem, jednatelem Dukly Jihlava, nebo soutěž o vstupenky do Rodinného parku Robinson. Připravena bude také zónu se sportovními disciplínami pro děti a speciálním trojbojem ve prospěch Světlušky.

Foto Martina Achcenitová

Štítky David Pražák, Český rozhlas, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z areálu letního kina odstartuje ve středu Běh pro Světlušku, akce na podporu zrakově postiženým | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.