Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Novou zastupitelkou Jihlavy se stala Alena Daňková

Novou členkou zastupitelstva města Jihlavy se stala technoložka Alena Daňková z Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM). Svůj slib složila na včerejší mimořádné schůzi zastupitelstva.

Nová zastupitelka nahradila zesnulého Ladislava Zadražila, a tím zvýšila poměr žen v jihlavském zastupitelstvu na 9 žen ku 28 mužům. Náhradníkem Ladislava Zadražila měl být podle výsledku voleb Karel Havran, který ale podle sdělení strany pro média funkci odmítl z důvodů péče o nemocného člena rodiny. Shoda jmen se zastupitelem stejné politické strany Pavlem Daňkem je náhodná. 

V komunálních volbách 2014 Daňková kandidovala jako číslo 8 a obdržela v absolutním součtu 1719 hlasů. Je členkou Strany demokratického socialismu (SDS), kandidovala ovšem na kandidátní listině Komunistické strany Čech a Moravy.

Jejím prvním slovem na zastupitelstvu bylo pochopitelně „slibuji“. Prvním rozhodnutím při hlasování bylo „ano“ pro schválení programu mimořádného zastupitelstva. Druhým pak také „ano“ pro podání ústavní stížnosti proti rozsudku Nejvyššího správního soudu (NSS).

Foto: Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, KSČM, Ladislav Zadražil, Nejvyšší správní soud České republiky, Strana demokratického socialismu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou zastupitelkou Jihlavy se stala Alena Daňková | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.