Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Studentští europoslanci se koncem listopadu sejdou v Jihlavě

Jihlava se na čtyři dny stane hostitelským městem pro XII. České fórum Evropského parlamentu mládeže v ČR. 77 středoškoláků a gymnazistů z celé ČR se zúčastní zasedání, na kterém budou diskutovat o aktuálních evropských i globálních problémech.

Migrační krize, adopce dětí páry stejného pohlaví, reformy v rámci EU a další palčivé otázky budou od 26. do 29. listopadu 2015 ve středu pozornosti 77 žáků z celé České republiky. Ti se do Jihlavy sjedou v rámci XII. Českého fóra pořádaného Evropským parlamentem mládeže v ČR. Tato studentská apolitická a nezisková organizace pořádá po celé zemi již sedmnáctým rokem zasedání pro středoškolské žáky, kteří tak díky diskuzím o aktuálních lokálních i globálních tématech mají možnost rozvíjet své kritické myšlení, jazykové znalosti a schopnost spolupráce v týmu.

Po teambuldingové úvodní části se účastníci Fóra rozdělí do sedmi pracovních skupin - komisí, ve kterých budou jednotlivými problémy zabývat. Snahou bude přijít řešením nejen líbivým, ale dostatečně funkčním. Poslední fází studentského setkání je Valné shromáždění, během něhož se všechny komise sejdou, jednají o jednotlivých řešeních a hlasují o nich. Celé čtyřdenní zasedání zároveň probíhá výhradně v angličtině, díky čemuž mají studenti možnost zlepšit svou jazykovou vybavenost.

Hlavní organizátoři zasedání, Anna Kremláčková a Jan Nathaniel Čamaj, kteří již skoro rok pracují na organizaci akce, si kladou za cíl přinést všem zúčastněným zkušenost a zážitek, z něhož budou moci všichni profitovat – ať již díky novým znalostem, novým přátelům, nebo díky vyplacenému úsilí a práci, kterou všichni do zasedání vložili.

XII. České fórum v Jihlavě se bude konat pod záštitou primátora města Jihlavy PaedDr. Ing. Rudolfa Chloupka a radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Ing. Jany Fialové.

Foto: www.denik.cz

Foto

Štítky Jihlava, Česko, Evropský parlament mládeže, Evropská unie, Jana Fialová, Rudolf Chloupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentští europoslanci se koncem listopadu sejdou v Jihlavě | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.