Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pivovar Bernard uspěl na degustační soutěži, produkce piva stoupá

Několik novinek hlásí svým příznivcům humpolecký pivovar Bernard. V Anglii slavil úspěch se svým Alem na degustační soutěži, v českých končinách hlásí meziroční nárůst produkce svého zlatavého moku o celých 15 %.

Humpolecký Rodinný pivovar Bernard uvařil od ledna do konce září 228.507 hektolitrů piva. V porovnání se stejným loňským obdobím jeho produkce stoupla o 29.858 hektolitrů, tedy o 15 procent. ČTK to dnes řekl mluvčí pivovaru Zdeněk Mikulášek. Nárůst prodeje kromě pěkného počasí přičetl kvalitě piva a služeb pivovaru.

„Letošním rekordním měsícem byl červenec, když byla překonána hranice výstavu za jeden měsíc 34.000 hektolitrů,“ uvedl. 

Bernard vaří nepasterizované, nefiltrované a kvasnicové pivo a čtyři druhy nealkoholického piva. Před rokem rozšířil svůj sortiment o první pivo druhu Ale, které je na rozdíl od dosavadní produkce svrchně kvašené. S touto novinkou pivovar nedávno vyhrál kategorii belgických piv na světové degustační soutěži World Beer Awards pořádané v Londýně.

Výsledky soutěže byly zveřejněny v září. Vítězství v kategorii belgických piv je pro humpolecký pivovar mimořádné, uvedl jeho marketingový ředitel Tomáš Lipták. „Porazili jsme vlastně všechna piva světa stylu 'belgického ale', která nám byla při vzniku naší receptury původně vzorem,“ řekl.

Do nových technologií potřebných pro zavedení výroby piva Bernard Bohemian Ale pivovar investoval přes 20 milionů Kč. „V podstatě bylo nutné postavit v pivovaru druhý pivovar. Toto pivo je kvašeno svrchními kvasnicemi a ty se nesmí potkat se spodními kvasnicemi, které se používají pro typický český ležák,“ objasnil Mikulášek. Nový mok je šestnáctistupňový a dokvašuje v láhvi, do níž se během stáčení přidávají další kvasnice.

Výstav se pivovaru daří zvyšovat několik let. Jeho loňská produkce činila rekordních 265.000 hektolitrů piva. „Přesto je podíl Bernarda na českém pivním trhu pouze 1,5 procenta a zůstává tedy  se svojí velikostí malým pivovarem,“ řekl mluvčí. Pětinu piva vyvezl humpolecký pivovar minulý rok za hranice, jeho největším exportním teritoriem bylo Slovensko.

Zdroj: ČTK

Štítky pivo, Pivovar Bernard, pivovar, soutěž, Anglie, Zdeněk Mikulášek, Londýn, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivovar Bernard uspěl na degustační soutěži, produkce piva stoupá | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.