Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlava má další světelnou křižovatku. Semafory nad autobusovým nádražím byly spuštěny

Dnešním dnem je krajská Jihlava bohatší o další křižovatku se semafory. Od rána dopravu na křižovatce ulic Tyršova a Tolstého, v blízkosti autobusového nádraží, řídí semafory. Ty jsou na uvedeném místě nainstalovány od podzimu, k jejich zapojení mělo původně dojít během prosince loňského roku, spuštěny byly ale až nyní.

„Vedení města už je situací znepokojeno. Ze strany dodavatele je vše v pořádku dodáno, také magistrát má administrativu vyřešenou, aktuálně se čeká na zapojení,“ uvedl dnes ráno na dotaz Jihlavské Drbny Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice. Během dnešního dopoledne se však semafory rozběhly. 

Nové semafory nad autobusovým nádražím jsou takzvaně poptávkové, fungovat budou v době dopravních špiček. Největší nápor křižovatka zažívá zejména ráno, kdy tudy chodí děti z přilehlých škol a také studenti Vysoké školy polytechnické. Stejně hustý provoz zde je i v odpoledních hodinách, kdy se lidé vrací zpět na autobusové nádraží. A právě v těchto časech budou fungovat nové semafory.

„Uvidíme, jak se semafor osvědčí. Já věřím, že pomůže, protože situace tady někdy bývá dost nepřehledná. Jak pro chodce, tak pro auta,“ vyjádřila se studentka Petra, která křižovatkou denně prochází při své cestě do školy.

Foto Dalibor Mašek

Štítky Jihlava, autobusové nádraží, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava má další světelnou křižovatku. Semafory nad autobusovým nádražím byly spuštěny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.