Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Skládka v Henčově přestala přijímat polystyren. Lidé jej mohou odvézt na třídicí linku

Skládka v Jihlavě Henčově nyní kvůli nařízení Evropské unie nepřijímá polystyren. Dříve bylo možné ho na skládku odvézt jako stavební odpad, pokud lidé například zateplovali dům a větší množství polystyrenu jim zbylo.

 „Nařízením EU byl stanoven plošný zákaz ukládání polystyrenu na skládky z důvodu obsahu zpomalovačů hoření. Skládka v Jihlavě Henčově tedy tento polystyren už nepřijímá. Legálně je možné se polystyrenu zbavit na třídicí lince odpadů ASMJ, která se nachází v průmyslové zóně v Hruškových Dvorech,“ vysvětluje Jan Machančík z odboru životního prostředí jihlavského magistrátu. ASMJ polystyren převezme za poplatek, cena se odvíjí od znečištění polystyrenu.

Další specifické stavební odpady, jako je sádrokarton a azbest, je nutné vozit na skládku v Henčově. V případě azbestu je bezpodmínečně nutné dodržet bezpečnostní postupy při manipulaci s tímto odpadem a přepravovat jej v uzavřených neporušených pytlích. Uložení těchto odpadů na skládku je rovněž zpoplatněno.

Zmíněný polystyren, který je ochranou výplní například krabic nově nakoupených výrobků, je nadále možné odhazovat do žlutých kontejnerů rozmístěných po městě. „Polystyren ale rozhodně nepatří do nádob na směsný komunální odpad,“ uzavírá Machančík.

Foto www.smj.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky polystyren, odpad, Henčov, Evropská unie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skládka v Henčově přestala přijímat polystyren. Lidé jej mohou odvézt na třídicí linku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.