Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Blíží se Dušičky. Areál jihlavského krematoria proto bude mít rozšířené návštěvní hodiny

Na blížící se Dušičky reaguje rozšířením návštěvních hodin i jihlavské krematorium. Součástí areálu, ve kterém se krematorium nachází, je totiž i urnový háj, dvě vsypové a jedna rozptylová loučka. A právě tam budou lidé chodit uctít Památku zesnulých.

„Hlavní brána na Smrčenské ulici, kde se nachází i parkoviště, bude pro návštěvníky v čase svatodušních svátků otevřena denně od 7 do 19 hodin. Vedlejší branka, jejíž vchod se nachází přímo u budovy krematoria, bude otevřena pouze v pracovní dny od 7 do 14:30 hodin,“ upřesňuje Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ).

Také tento rok mohou návštěvníci areálu nakoupit zboží, které s Dušičkami souvisí. V nabídce budou věnečky, svíčky nebo třeba řezané i rostlé květiny. Prodej bude zahájen v sobotu 22. října a potrvá až do středy 2. listopadu, v čase od 10 do 16 hodin.

V tomto období bude probíhat také úklid areálu jihlavského krematoria. O něj se postarají pracovníci SMJ. „Udržet areál čistý je v tomto období daleko náročnější, protože se musí častěji vysypávat odpadkové koše, uklízet misky od vyhořelých svíček, povadlé květiny a další věci,“ popisuje mluvčí Málek.

Ani areál jihlavského krematoria neujde pozornosti vandalů, proto zde budou probíhat kontroly. Městští strážníci budou areál obcházet několikrát denně. „Prosíme také návštěvníky, aby zapálené svíčky pokládali pouze na místa k tomu určená, aby nedošlo k následnému požáru. Věříme, že v  důstojném prostředí areálu krematoria bude zachovaná pieta a místo se nestane terčem útoku vandalů,“ vyzývá mluvčí SMJ Martin Málek.

Foto pixabay.com

Štítky krematorium, Dušičky, Martin Málek, svíčka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se Dušičky. Areál jihlavského krematoria proto bude mít rozšířené návštěvní hodiny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.