Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Osmý ročník akce Koláč pro hospic v Jihlavě byl i díky studentům úspěšný

I přes včerejší sychravé počasí byl osmý ročník sbírkové a osvětové akce Koláč pro hospic v Jihlavě velmi úspěšný. Výtěžek sbírky na podporu domácí hospicové péče Bárka byl 12 503 korun. Koláče byly nabízeny s kávou Kavárny Muzeum a nově se do sbírky zapojili i studenti Soukromé vyšší odborné školy sociální.

Na Masarykově náměstí v Jihlavě se v rámci Dne sociálních služeb objevil i stánek Charity s nápisem „Koláč pro Bárku.“ Tak zní název domácí hospicové péče, která funguje při Oblastní charitě Jihlava již osm let. Ve stánku si mohli kolemjdoucí zakoupit sladké koláče, které sponzorsky napekla Pekárna Větrný Jeníkov a také Cukrárna a vinotéka Kolouch z Luk nad Jihlavou.

Letos se ke sbírce připojili také studenti Soukromé vyšší odborné školy sociální. Ti z vlastní iniciativy domluvili konání sbírky v jihlavské nemocnici a také v jejich škole. „Jsme moc rádi, že se nám studenti ozvali a nabídli svou pomoc. Díky nim jsme letos koláče vyprodali ještě před pátou hodinou, kdy jsme měli ve stánku končit,“ uvedla Jana Sochorová, vedoucí Bárky, Charitní domácí hospicové péče, která se stará o nevyléčitelně nemocné v jejich domácím prostředí.

„Náš velký dík patří také panu Tomancovi a jeho Kavárně Muzeum, která zde měla stánek s kávou. Výtěžek z prodeje kávy byl také věnován do letošní sbírky,“ řekla s povděkem Sochorová.

„Všem dárcům, kteří si pochutnali na sladkých koláčích, velice děkujeme. Nyní můžeme nakoupit ošetřovatelský materiál, který naše sestřičky denně používají při ošetřování těžce nemocných,“ řekla závěrem Sochorová.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky koláč, Jihlava, káva, Lékárenský komplex Jihlava, Větrný Jeníkov, muzeum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmý ročník akce Koláč pro hospic v Jihlavě byl i díky studentům úspěšný | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.