Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Expedice Koruny světa Elbrus 2016: Rodák z Vysočiny Radek Jaroš zdolal kavkazský Elbrus

Horolezec a rodák z Nového Města na Moravě Radek Jaroš včera zdolal nejvyšší horu Evropy Elbrus (5 642m). Radek Jaroš se pokouší zkompletovat Korunu světa - tedy vylézt na nejvyšší vrcholy všech sedmi kontinentů a zmiňovaný vrchol Elbrus je třetí.

Zvláštností expedice Koruny světa Elbrus 2016 bylo to, že ji, respektive cestu, Radek Jaroš se svými přáteli absolvovali na kole. Celkem ujeli několik tisíc kilometrů. Cesta jim zabrala rovný měsíc, zahájena byla v Novém Městě na Moravě

 „K vrcholu jsme vyrazili ve čtyři hodiny ráno jako druhá „rychlá“ skupina. Hodinu před námi vyrazila skupina se zástupci sponzora. Olča zůstala, z důvodu bezpečnosti, v táboře. Z naší cyklovýpravy jsme tedy výstup absolvovali tři – já, Pavel Prokop a Pavel Hendrych. První skupinu jsme dostihli ve výšce 5100 metrů a dále pokračovali společně. V deset hodin jsme stáli na západním vrcholu Elbrusu. Počasí vyšlo skvěle a vrcholové výhledy jsme si tedy užili. Samotný pobyt a focení ale komplikoval silný vítr na vrcholku. Abych si pak dopřál i trochu samoty, vyrazil jsem posléze sám i na východní vrchol Elbrusu.
Nyní po sestupu do tábora LEAPrus se začínají tvořit mraky. Zatím si tedy ještě užíváme výhledy na Kavkaz a uvidíme, jaké počasí bude zítra,"
popisuje první okamžiky po zdolání Elbrusu Radek Jaroš na svém webu.

Více o expedici Koruny světa Elbrus 2016 čtěte ZDE.

Foto Facebook Radka Jaroše

Štítky Radek Jaroš, Elbrus, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Expedice Koruny světa Elbrus 2016: Rodák z Vysočiny Radek Jaroš zdolal kavkazský Elbrus | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.