Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Den Charity 2016 v Jihlavě: Tanec, zpěv nebo třeba malování na obličej

Při letošním Dni Charity se opět netradičním způsobem představí služby Oblastní charity Jihlava. Veřejnost se může těšit na bohatý program na Masarykově náměstí v Jihlavě - kulturní vystoupení uživatelů sociálních služeb, malování na obličej, skákací hrad a další zajímavé aktivity.

Den Charity se pořádá vždy v blízkosti svátku svatého Vincence z Pauly a má být dnem, kdy Charita v celé České republice vyjde do ulic a osloví veřejnost.

„Hlavní činností naší organizace je poskytování sociálních a zdravotních služeb těm osobám, které z důvodu svého věku, částečné ztráty soběstačnosti a zhoršeného zdravotního stavu nejsou již samy schopny plně zajišťovat své životní potřeby nebo jsou z různých důvodů ohroženy sociálním vyloučením,“ řekl Michal Novotný, ředitel Oblastní charity Jihlava. „V současné době sahá území, kde jsou uskutečňovány naše služby, od Jihlavska až po Telčsko a Dačicko,“ vysvětlil dále Novotný.

Jihlavská Charita už tradičně pořádá Den Charity na Masarykově náměstí v Jihlavě.  Letošním mottem je „Charita – místo velkých setkání.“ Veřejnost se tak může přijít setkat s pracovníky i uživateli, podívat na umění uživatelů služeb Charity a nechat si netradičním způsobem představit činnost služeb.

K vidění budou výrobky z aktivizační a terapeutické činnosti charitních pečovatelských služeb nebo nového denního stacionáře Pohodář, které se starají převážně o seniory a lidi s postižením. Vystaveny zde budou různé obrázky dětí, s kterými pracují terénní pracovníci (TP SOVY) ve vyloučených lokalitách, ale i artefakty uživatelů Následné péče s tématem „Můj život se závislostí“. Nový Nízkoprahový klub Maják z Luk nad Jihlavou nabídne k vymalování antistresové omalovánky a jihlavské kontaktní Centrum U Větrníku zase zábavně poučný kvíz. Centrum primární prevence Vrakbar bude od veřejnosti sbírat náměty k tématu „Tolerance v Jihlavě“.

Z Telče přijedou pracovníci a uživatelé Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež ZASTÁVka Telč. Dvě dívky, které navštěvují Zastávku, zazpívají na dřevěném podiu u morového sloupu podiu a jeden z uživatelů bude kreslit karikatury. Na podiu vystoupí i děti a mládež z Erka – nízkoprahového zařízení pro děti a mládež. Předvedou nejen tradiční romské tance.

Hudební scénku předvedou malé děti z Klubíčka Jihlava – sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Tancovat a zpívat budou také skupiny, se kterými pracují Terénní programy SOVY. Tanec si připravují i čtyři dívky z jihlavského Nízkoprahového klubu Vrakbar.

Doprovodnými programem, který využijí hlavně děti, bude malování na obličej, skákací hrad Českého rozhlasu Region, jež je mediálním partnerem akce. Děti určitě neodejdou s prázdnou, čeká je malý dárek.

Při Dni charity je také připraveno překvapení, kdy veřejnost bude moci symbolickým způsobem pomáhat „rozkvést Charitu“.

Celou akci bude moderovat Zdeněk Stejskal, herec Horáckého divadla.

Den Charity završí ji koncert jihlavské hudební skupiny Čakra od 16 hodin.

Akce se koná ve čtvrtek 22. září od 14 do 17 hodin a je pořádána s podporou Statutárního města Jihlavy.

Tisková zpráva | Foto Oblastní charita Jihlava | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Jihlava, malování, charita, Michal Novotný, skákací hrad, Vincenc z Pauly, Česko, Telč, Čakra, okres Jihlava, Český rozhlas Region, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Den Charity 2016 v Jihlavě: Tanec, zpěv nebo třeba malování na obličej | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.