Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koupaliště Malvíny v Třešti přivítalo již přes dvanáct tisíc návštěvníků

Přírodní koupaliště, které vyrostlo v letošním roce v areálu Malvíny v Třešti, má za sebou první měsíc fungování. Jeho branami prošlo na dvanáct tisíc lidí.

Sezona koupališť se přehoupla do své druhé poloviny. Mnohé provozovatele trápí slabší návštěvnost. Ve srovnání s předchozími lety bylo totiž v letošním roce prozatím méně tropických dnů. Nicméně v Třešti, kde bylo otevřeno 30. června nové Přírodní koupaliště Malvíny, si na návštěvníky stěžovat nemohou. Naopak. Branami areálu prošel 2. srpna už desetitisící návštěvník, v těchto dnech se toto číslo vyšplhalo už na 12 tisíc. „Ideální kapacita koupaliště je okolo šesti až sedmi set lidí. Během nejteplejších červencových dnů se zde v jeden den vystřídalo dokonce okolo 1400 rekreantů,“ informoval starosta města Třešť Vladislav Hynk.

Podle něj si lidé nejvíce chválí rozlehlost areálu. „Koupaliště je ideální především pro rodiny s malými dětmi. Brouzdaliště, které dosahuje maximální hloubky 40 centimetrů, je dostatečně prostorné, takže se tady rodiče se svými ratolestmi nemusí mačkat,“ dodal starosta. Mnohé návštěvníky z okolních obcí a měst láká také to, že se jedná o biotop, ve kterém není žádná chemie. „Voda bez chemie je to, co nás sem přivedlo. Je úžasná. Také prostředí, až obroste ještě více zelení, bude skvělé,“ ohodnotila třešťské koupaliště Ilona Wochnerová, která dorazila až z Třebíče.

Malvíny se zařadily k dalším osmnácti přírodním koupalištím, které každý týden podstupují kontrolu ze strany Krajské hygienické stanice Jihlava. Hodnocení tohoto koupaliště jsou pravidelně dobrá, lidé tudíž nemusí mít žádný strach ze sinic nebo zvýšeného množství chlorofylu. Teplota vody se zde pohybuje v závislosti na počasí, nejčastěji má okolo 23 – 25 stupňů Celsia.

Také otevírací doba se odvíjí od počasí. Pokud panuje venku příznivé letní počasí, je areál otevřen denně od 10 do 20 hodin. Aktuální informace zveřejňuje Město Třešť pro zájemce na facebookových stránkách koupaliště: www.facebook.com/biotoptrest/

Foto Facebook Přírodní koupaliště Malvíny Třešť | Zdroj Město Třešť

Štítky Třešť, koupaliště, přírodní koupaliště, Krajská hygienická stanice, Falklandy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště Malvíny v Třešti přivítalo již přes dvanáct tisíc návštěvníků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.