Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Jihlavě se opět poběží půlmaraton. Přihlášení do 12. srpna získají slevu na startovném

Již potřetí se v neděli 11. září od 12 hodin v krajské Jihlavě poběží Jihlavský půlmaraton. Startovat se bude z Masarykova náměstí. Organizátoři nabízí pro zájemce sníženou cenu startovného, ta platí pro běžce, kteří se přihlásí do 12. srpna. Snížené startovné vyjde na 300 korun.

„Počet startujících je předem vždy velkou neznámou, spousta lidí se totiž hlásí na poslední chvíli,“ říká ředitel závodu Jiří Holoubek. „V prvním ročníku jsme měli sedm set, loni už přes tisíc účastníků. Tak jsme zvědaví, jak to bude letos.“

Kromě jednotlivců mohou půlmaraton absolvovat i dvoučlenné nebo čtyřčlenné týmy, ty pak poběží 2x 10,548 kilometrů nebo 4x 5,274 kilometrů. „Zatímco polovinu startovního pole tvoří jednotlivci, druhou štafetové týmy,“ říká k obsazení trati Holoubek.

Letošní ročník Jihlavského půlmaratonu nabízí hned dvě novinky. První z nich je certifikovaná trať, tou druhou je finanční odměna pro běžce, kteří skončí na stupních vítězů. „Trať bude zcela shodná jako v minulém ročníku, za což jsme moc rádi. Nově ji však máme změřenou a certifikovanou podle pravidel Mezinárodní asociace atletických federací IAAF,“ doplňuje ředitel závodu Holoubek. Jaká tedy bude výše finanční odměny pro ty, kteří doběhnou na prvním, druhém a třetím místě? „Vítězové si odnesou odměnu ve výši tří, dvou a jednoho tisíce korun,“ upřesňuje Holoubek.

Organizátoři závodu myslí také na rodiny

Jihlavský půlmaraton však nebude jen o běhu, pro návštěvníky je připraven také doprovodný program. Nachystán bude skákací hrad pro děti a několik stánků.

Organizátoři myslí i na celé rodiny, které se přijdou zúčastnit. V rámci doprovodného programu  odstartuje v 10:30 Rodinný závod na 1,2 kilometru, v 11.45 pak Závod koloběžek na jeden okruh Jihlavského půlmaratonu (10,548 km). „Rodinného běhu se mohou zúčastnit libovolně složené týmy, ve kterých však vždy musí být zastoupen minimálně jeden dospělý a jedno dítě do 15 let. Výsledný čas týmu je stanoven podle posledního člena týmu v cíli,“ připomíná základní pravidlo Holoubek. Závod koloběžek byl do doprovodného programu připojen až v minulém roce, ale hned si získal oblibu. „Koloběžky měly ohromný úspěch,“ těší Holoubka.

Zájem o běh rapidně roste 

Organizátoři běhu, kteří jsou ze spolu Sliby - Chyby, potvrzují, že zájem lidí o vytrvalostní běh celkově stoupá. „Sám chodím v Jihlavě běhat. A co je fajn, po celém městě je vidět lidi, kteří se na závod připravují,“ pochvaluje si Holoubek. „To nám ostatně potvrzují také provozovatelé fitcenter. Řada návštěvníků v nich už od zimy trénuje právě na Jihlavský půlmaraton,“ dodává ředitel závodu.

Jihlavský půlmaraton myslí i na druhé, případný výtěžek opět půjde, stejně jako v minulých ročnících, na zdravotně postižené děti. „Opět se budeme snažit, abychom případný přebytek v rozpočtu věnovali dětem, které jsou zdravotně postižené. Spolupracujeme při tom s nadačním fondem Šťastná hvězda,“ uzavírá Holoubek.

Více informací a elektronické přihlášky zájemci najdou zde

Foto jsphoto.cz | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky půlmaraton, Jihlava, Masarykovo náměstí, IAAF

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se opět poběží půlmaraton. Přihlášení do 12. srpna získají slevu na startovném | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.