Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavský Prior prochází rekonstrukcí, spodní patro nově obsadí prodejna s elektrem

Prior, to slovo budí Jihlaváky ze snů. Prior je v krajské Jihlavě velice kontroverzní stavbou. Podle mínění místních obyvatel, politiků a také předních architektů značně poškozuje vzhled celého náměstí. Budova je ve vlastnictví pražské společnosti Le Cygne Sportif Groupe.

Do Prioru se v posledních letech po dlouhé době začalo i investovat. Majitelé budovy od roku 2012 nechali kompletně zrekonstruovat elektroinstalace, vzduchotechniku a topení. V roce 2013 ve spolupráci s městem opravili reliéf na severní straně obchodního domu. V posledním roce pak přibyly automatické dveře hlavních vchodů. A nyní Prior prochází opravou nejviditelnější. Celé spodní patro bylo vystěhováno a bude ještě asi měsíc nepřístupné.

Do prvního patra byly během července sestěhovány zbylé provozy Prioru. K původním prodejnám obuvi, látek a textilu tak přibudou ze spodního patra papírnictví, sport, nádobí a elektro. Druhé patro zůstává s asijskými nájemci prakticky beze změn stejně tak jako drogerie v přízemí a prodejna potravin v podzemním patře.

Na pondělí 8. srpna je avizováno otevření prvního patra se sloučenými původními obchody. Do přízemí se má podle informací Jihlavské Drbny nově nastěhovat velké elektro, které v roce 2013 opustilo jiný obchodní dům v Jihlavě, a uvolnilo tak své místo konkurenci.

Obchodní dům Prior byl na Masarykově náměstí v Jihlavě postaven roku 1983. V podzemí se nacházejí rozsáhlé sklady a parkoviště vytvořené jako bunkry. Původně na místě obchodního domu stál komplex několika měšťanských domů stojících vedle sebe, takzvaný „Krecl“ („Grecl“) nebo také „Špalíček“.

Síť prodejen Prior je rozšířená ještě do dalších 14 měst v České republice.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Jihlava, obchodní dům, LE CYGNE SPORTIF GROUPE a.s., Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Prior prochází rekonstrukcí, spodní patro nově obsadí prodejna s elektrem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.