Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Gymnazisté ve Velkém Meziříčí a Havlíčkově Brodě budou mít nová, víceúčelová sportoviště

Nová, víceúčelová sportoviště budou mít od příštího školního roku k dispozici gymnázia ve Velkém Meziříčí a v Havlíčkově Brodě. „Ve Velkém Meziříčí je už stavba předaná společnosti, která zvítězila ve výběrovém řízení a zavázala se, že areál postaví do poloviny letošního listopadu. V Havlíčkově Brodě smlouvu o modernizaci současného hřiště strany podepsali 3. srpna a podle časového harmonogramu má být hotové do 14 týdnů od začátku prací,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast majetku Libor Joukl.

Velkomeziříčské gymnázium bude mít nové centrální sportoviště o délce 79 metrů a šířce 53 metrů. Vzniknou zde výborné podmínky pro běh - bude zde obnovený běžecký ovál, sektory pro vrhy a skok daleký. Atletické dráhy budou opatřeny tartanem. Gymnazistům bude k dispozici i umělá plocha v rozměrech pro malou kopanou a pro házenou. Hrát zde ale bude možné i volejbal, softbal a na speciálním hřišti také pétanque. Tyto sportovní plochy pokryje umělý trávník.

V areálu nebudou chybět lavičky. „Venkovní víceúčelové sportoviště budou kromě studentů tamějšího gymnázia využívat i žáci základní školy ve Velkém Meziříčí a také veřejnost,“ doplnil náměstek Libor Joukl s tím, že na základě dohody se bude Město Velké Meziříčí podílet na financování stavby 50 % vynaložených nákladů. Nový areál vyjde na téměř šest milionů korun.

Za stejnou částku, tedy za téměř šest milionů korun, vznikne sportovní areál také na havlíčkobrodském gymnáziu, zde stavební práce začnou v nejbližších dnech.

Nové, osvětlené hřiště bude vybudováno ve dvoře havlíčkobrodského gymnázia, na ploše, která byla zaměstnanci školy přechodně využívána jako parkoviště. Vznikne zde zázemí pro volejbal, tenis, basketbal, malou kopanou i aerobní cvičení. Bude zde také doskočiště pro skok do dálky.

Vítězný dodavatel, kterým je stavební firma z Havlíčkova Brodu, a Kraj Vysočina, který stavbu kompletně financuje ze svého rozpočtu, už podepsali smlouvu. Ta stanovuje, že sportovní areál s umělým povrchem má být hotový do 14 týdnů od začátku stavby.

Foto www.ahavyskov.cz | Zdroj Krajský úřad Kraje Vysočina

Štítky Velké Meziříčí, Havlíčkův Brod, sportoviště, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gymnazisté ve Velkém Meziříčí a Havlíčkově Brodě budou mít nová, víceúčelová sportoviště | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.